Bunny chow sajttal, fűszeres paradicsomos szafttal és reszelt sajttal

Bunny chow sajttal

A Bunny chow egy hagyományos indiai étel, amelyet eredetileg utcai étkezésként készítettek, és általában egy kiürített kenyér tálban szolgálnak fel fűszeres curryt. Ez a sajttal készült változat egy igazi ínycsiklandó étkezés, mely friss kenyérrel és ízes fűszeres szafttal készül, míg a sajt krémes textúrát ad a fogásnak. A Bunny chow az indiai konyha frissítő és gazdag ízvilágát tükrözi, és könnyen elkészíthető otthon is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 szelet Fehér kenyér
100 g Sajt (pl. cheddar)
2 gerezd Fokhagyma
1 db Paradicsom
1 db Zöld paprika
1 db Csípős paprika
2 ek. Olaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Curry por

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér kenyeret vágd le egyenletes szeletekre, majd vágj ki egy nagyobb részt a közepéből, hogy egy kis tálat formálj. Ezt tedd félre.

    A kenyér széle nem szükséges, de az alját próbáld egyenletesen vágni, hogy stabilan álljon.

    2

    A fokhagymát és a zöldpaprikát apróra vágd, majd tedd őket egy serpenyőbe. Hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg őket 2-3 percig.

    A zöldpaprika és fokhagyma ízesítést ad az ételnek, de ne pirítsd túl, hogy ne keseredjen meg.

    3

    Add hozzá a csípős paprikát, a curry port, a sót és a borsot. Keverd össze, majd tedd bele a kockára vágott paradicsomot.

    A curry por és a csípős paprika különleges ízeket adnak, de ha nem szereted a túl csípőset, csökkentsd a paprika mennyiségét.

    4

    Főzd a keveréket körülbelül 5 percig, amíg a paradicsom és a fűszerek jól összekeverednek. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy szaftosabb legyen.

    Ne hagyd túl sokáig főzni a paradicsomot, hogy ne veszítse el a friss ízét.

    5

    A kész szaftot öntsd bele a kenyértálakba. A tetejére reszelj sajtot, és tálald melegen.

    A sajtolás előtt a szaftot hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy ne olvadjon el teljesen a sajt, de mégis szépen megolvadjon.