A fehér kenyeret vágd le egyenletes szeletekre, majd vágj ki egy nagyobb részt a közepéből, hogy egy kis tálat formálj. Ezt tedd félre.
A kenyér széle nem szükséges, de az alját próbáld egyenletesen vágni, hogy stabilan álljon.
A fokhagymát és a zöldpaprikát apróra vágd, majd tedd őket egy serpenyőbe. Hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg őket 2-3 percig.
A zöldpaprika és fokhagyma ízesítést ad az ételnek, de ne pirítsd túl, hogy ne keseredjen meg.
Add hozzá a csípős paprikát, a curry port, a sót és a borsot. Keverd össze, majd tedd bele a kockára vágott paradicsomot.
A curry por és a csípős paprika különleges ízeket adnak, de ha nem szereted a túl csípőset, csökkentsd a paprika mennyiségét.
Főzd a keveréket körülbelül 5 percig, amíg a paradicsom és a fűszerek jól összekeverednek. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy szaftosabb legyen.
Ne hagyd túl sokáig főzni a paradicsomot, hogy ne veszítse el a friss ízét.
A kész szaftot öntsd bele a kenyértálakba. A tetejére reszelj sajtot, és tálald melegen.
A sajtolás előtt a szaftot hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy ne olvadjon el teljesen a sajt, de mégis szépen megolvadjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.