Burgonya rösztis burger tálalva

Burgonya Rösztis Burger

A Burgonya Rösztis Burger a hagyományos hamburgert ötvözi a ropogós burgonya rösztik egyedi ízével. Ez a burger tökéletes választás azok számára, akik szeretnék feldobni az étkezést egy kis csavarral. A friss zöldségek és a szaftos marhahúspogácsa tökéletes harmóniában vannak a ropogós rösztikkel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Marhahúspogácsa
4 db Hamburgerzsemle
400 g Burgonya
1 db Tojás
50 g Liszt
4 db Friss salátalevél
2 db Paradicsom
1 db Lilahagyma
10 ml Olívaolaj
2 csipet
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Reszeld le a burgonyát, és nyomkodd ki belőle a felesleges nedvességet. Egy tálban keverd össze a burgonyát, a tojást, a lisztet, a sót és a borsot.

    A burgonyát alaposan nyomkodd ki, különben a rösztik nem lesznek ropogósak. Használhatsz konyharuhát vagy papírtörlőt a nedvesség eltávolításához.

    2

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és kanálnyi adagokban formázz rösztiket a keverékből. Süsd őket 2-3 percig oldalanként, amíg aranybarnák lesznek. Papírtörlőn csepegtesd le.

    Ne tedd túl a serpenyőt, mert akkor a rösztik nem sülnek egyenletesen. Ha túl sok olajat szívnak magukba, akkor a serpenyő hőmérséklete túl alacsony.

    3

    Fűszerezd a marhahúspogácsákat sóval és borssal mindkét oldalukon. Süsd őket 3-4 percig oldalanként egy serpenyőben vagy grillen.

    A sütési idő függ a pogácsák vastagságától és a kívánt átsütési foktól. Használj húshőmérőt a tökéletes eredményhez. Közepesen átsült húsnál a belső hőmérséklet 60-65°C legyen.

    4

    Pirítsd meg a hamburgerzsemléket egy serpenyőben vagy grillsütőn, hogy belső felületük aranybarna és ropogós legyen.

    A zsemléket vajjal vagy olívaolajjal megkenve még finomabbá teheted pirítás előtt. Vigyázz, hogy ne égesd meg!

    5

    Mosd meg a salátaleveleket, és szeleteld fel a paradicsomot és a lilahagymát vékony karikákra.

    A salátaleveleket alaposan szárítsd meg, hogy ne áztassák el a zsemlét. A lilahagymát áztasd hideg vízbe pár percig, hogy enyhébb legyen az íze.

    6

    Rakd össze a hamburgereket: helyezd a zsemle alsó felére a salátalevelet, a marhahúspogácsát, a rösztit, a paradicsomot és a lilahagymát.

    A rösztit megkenheted fokhagymás majonézzel vagy más szósszal, hogy még ízletesebb legyen.

    7

    Zárd le a zsemlét a felső felével, és óvatosan nyomd össze. Tálald azonnal friss salátával vagy sült krumplival.

    Ha a burger túl magas, szúrd át egy fogpiszkálóval, hogy egyben tartsd.