Reszeld le a burgonyát, és nyomkodd ki belőle a felesleges nedvességet. Egy tálban keverd össze a burgonyát, a tojást, a lisztet, a sót és a borsot.
A burgonyát alaposan nyomkodd ki, különben a rösztik nem lesznek ropogósak. Használhatsz konyharuhát vagy papírtörlőt a nedvesség eltávolításához.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és kanálnyi adagokban formázz rösztiket a keverékből. Süsd őket 2-3 percig oldalanként, amíg aranybarnák lesznek. Papírtörlőn csepegtesd le.
Ne tedd túl a serpenyőt, mert akkor a rösztik nem sülnek egyenletesen. Ha túl sok olajat szívnak magukba, akkor a serpenyő hőmérséklete túl alacsony.
Fűszerezd a marhahúspogácsákat sóval és borssal mindkét oldalukon. Süsd őket 3-4 percig oldalanként egy serpenyőben vagy grillen.
A sütési idő függ a pogácsák vastagságától és a kívánt átsütési foktól. Használj húshőmérőt a tökéletes eredményhez. Közepesen átsült húsnál a belső hőmérséklet 60-65°C legyen.
Pirítsd meg a hamburgerzsemléket egy serpenyőben vagy grillsütőn, hogy belső felületük aranybarna és ropogós legyen.
A zsemléket vajjal vagy olívaolajjal megkenve még finomabbá teheted pirítás előtt. Vigyázz, hogy ne égesd meg!
Mosd meg a salátaleveleket, és szeleteld fel a paradicsomot és a lilahagymát vékony karikákra.
A salátaleveleket alaposan szárítsd meg, hogy ne áztassák el a zsemlét. A lilahagymát áztasd hideg vízbe pár percig, hogy enyhébb legyen az íze.
Rakd össze a hamburgereket: helyezd a zsemle alsó felére a salátalevelet, a marhahúspogácsát, a rösztit, a paradicsomot és a lilahagymát.
A rösztit megkenheted fokhagymás majonézzel vagy más szósszal, hogy még ízletesebb legyen.
Zárd le a zsemlét a felső felével, és óvatosan nyomd össze. Tálald azonnal friss salátával vagy sült krumplival.
Ha a burger túl magas, szúrd át egy fogpiszkálóval, hogy egyben tartsd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.