Butter Pecan Ice Cream tálalva

Butter Pecan Ice Cream

A Butter Pecan Ice Cream egy amerikai klasszikus, amely gazdag vaníliás fagylaltot kombinál pörkölt pecán dióval. Az édesség a 20. század közepén vált népszerűvé, és azóta az egyik legkedveltebb fagylaltváltozattá vált. A recept gazdag, de mégis könnyű, a pecán dió adja a ropogós textúrát és az ízesítést, míg a krémes vaníliás alap harmonizál mindezzel. A házi készítésű változata friss, prémium alapanyagokkal biztosítja a legfinomabb élményt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
50 g Pecán dió
400 g Tejcsokoládé fagylalt
200 ml Tejszín
100 g Cukor
1 tk. Vanília kivonat
50 g Barna cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: a pecán diót pörköld meg egy serpenyőben, amíg illatos és enyhén ropogós nem lesz. Tedd félre.

    A pekándiót sütőben is megpiríthatod 175°C-on 8-10 percig, amíg illatos nem lesz. Figyelj, hogy ne égjen meg!

    2

    A tejszínt, tejet, barna cukrot és fehér cukrot egy közepes lábasban melegítsd össze alacsony lángon, amíg a cukrok teljesen feloldódnak.

    A barna cukor mélyebb, karamelles ízt ad a fagylaltnak, de helyettesítheted teljesen fehér cukorral is, ha nincs otthon.

    3

    Amikor a cukor feloldódott, add hozzá a vanília kivonatot és keverd el alaposan.

    Használj jó minőségű vanília kivonatot a legjobb íz eléréséhez. Vanília pasztát is használhatsz.

    4

    Tedd a pörkölt pecán diót a fagylaltkeverékhez, és hagyd, hogy lehűljön.

    A pekándiót aprítsd fel durvára, mielőtt a keverékhez adod, hogy könnyebben eloszoljon a fagylaltban.

    5

    Miután a keverék kihűlt, öntsd a fagylaltgépbe és kövesd a gép használati utasításait, hogy az összes hozzávaló összeálljon.

    A fagylaltgép tartályát előre hűtsd le a fagyasztóban, hogy a fagylalt gyorsabban elkészüljön.

    6

    Amint a fagylalt elkészült, tedd a fagyasztóba legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.

    A fagylaltot légmentesen záródó edényben tárold a fagyasztóban, hogy megakadályozd a jégkristályok kialakulását és a nem kívánt szagok átvételét.

    7

    Tálald az elkészült butter pecan ice cream-t és élvezd a gazdag, krémes ízeket!

    Tálalás előtt hagyd a fagylaltot néhány percig szobahőmérsékleten, hogy könnyebben lehessen adagolni.