Cà ri rizzsel tálalva friss korianderrel

Cà ri rizzsel

A Cà ri egy tradicionális indiai étel, amelyet különböző húsokkal és zöldségekkel készítenek. A kókusztej és a zöld curry paszta kombinációja gazdag, krémes alapot ad, míg a friss koriander citrusos íze frissíti az ételt. Az ételt rizzsel tálalják, amely tökéletesen kiegészíti a fűszeres és gazdag curryt. A Cà ri egy igazán ínycsiklandó étkezés, amely tökéletes választás minden alkalomra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csirkehús
200 ml Kókusztej
200 g Jázmin rizs
2 ek. Kókuszolaj
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
2 ek. Zöld curry paszta
1 ek. Kókuszreszelék
2 ek. Friss koriander
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le, majd főzd meg a csomagoláson lévő utasítások szerint.

    A rizst mindig jól öblítsd át, hogy a fölösleges kemikáliákat eltávolítsd, és ne legyen ragacsos.

    2

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd a vöröshagymát és fokhagymát is aprítsd fel.

    A csirkehúst egyenletes darabokra vágd, hogy minden darab egyenletesen átsüljön.

    3

    Egy nagy lábasban hevítsd fel a kókuszolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd üvegesre.

    A hagyma karamellizálása fokozza az étel ízét, így ne hagyd, hogy túl gyorsan égjen meg.

    4

    Add hozzá a felaprított csirkehúst, és pirítsd aranybarnára.

    A csirke pirítása segít, hogy a hús finom ízeket kapjon, és ne maradjon nyers.

    5

    Ezután add hozzá a friss gyömbért, a zöld curry pasztát, és alaposan keverd össze.

    A gyömbér friss, enyhén csípős ízt ad az ételnek, míg a curry paszta fűszerességet és színt biztosít.

    6

    Öntsd rá a kókusztejet, és add hozzá a kókuszreszeléket. Főzd alacsony lángon 10-15 percig, amíg az ízek összeérnek és a hús teljesen megpuhul.

    A kókusztej gazdag, krémes alapot ad, amely tökéletesen illik a curryhez.

    7

    Tálald a kész curry-t a rizs tetején, és szórd meg friss korianderrel.

    A friss koriander citrusos íze frissíti a curry gazdag ízét és szép színt ad a tálalásnak.