A rizst öblítsd le, majd főzd meg a csomagoláson lévő utasítások szerint.
A rizst mindig jól öblítsd át, hogy a fölösleges kemikáliákat eltávolítsd, és ne legyen ragacsos.
A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd a vöröshagymát és fokhagymát is aprítsd fel.
A csirkehúst egyenletes darabokra vágd, hogy minden darab egyenletesen átsüljön.
Egy nagy lábasban hevítsd fel a kókuszolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd üvegesre.
A hagyma karamellizálása fokozza az étel ízét, így ne hagyd, hogy túl gyorsan égjen meg.
Add hozzá a felaprított csirkehúst, és pirítsd aranybarnára.
A csirke pirítása segít, hogy a hús finom ízeket kapjon, és ne maradjon nyers.
Ezután add hozzá a friss gyömbért, a zöld curry pasztát, és alaposan keverd össze.
A gyömbér friss, enyhén csípős ízt ad az ételnek, míg a curry paszta fűszerességet és színt biztosít.
Öntsd rá a kókusztejet, és add hozzá a kókuszreszeléket. Főzd alacsony lángon 10-15 percig, amíg az ízek összeérnek és a hús teljesen megpuhul.
A kókusztej gazdag, krémes alapot ad, amely tökéletesen illik a curryhez.
Tálald a kész curry-t a rizs tetején, és szórd meg friss korianderrel.
A friss koriander citrusos íze frissíti a curry gazdag ízét és szép színt ad a tálalásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.