A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd sózd és borsozd. Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és pirítsd meg a csirkehúst minden oldalról.
A csirkehús pirítása segít a hús kívül ropogósra sülni, miközben megőrzi a szaftos állagát.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. A sárgarépát hámozd meg és vágd karikákra.
A sárgarépát apróbb darabokra vágva gyorsabban átfő.
A pirított csirkehúst tedd félre, majd ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
A hagyma pirítása elősegíti az édes ízek kifejlődését, ne pirítsd túl, mert megkeseredhet.
Add hozzá a curry port és köményt, majd alaposan keverd össze, hogy a fűszerek kiadják az ízüket.
A fűszereket érdemes pirítani, hogy jobban kiemeljék az ízeket.
Tedd vissza a csirkehúst, és add hozzá a sárgarépát, majd öntsd fel kókusztejjel. Keverd jól össze, és főzd alacsony hőmérsékleten 20-25 percig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
A kókusztej gazdag, krémes állagot ad, és a curry ízeket jól összefogja.
Tálald melegen, és szórd meg friss korianderrel.
A koriander frissességet ad az ételnek, és jól kiemeli a curry fűszeres ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.