Cà ri sárgarépával, csirkehússal és kókusztejjel tálalva

Cà ri sárgarépával

A cà ri egy népszerű indiai étel, amelyet különféle zöldségekkel és húsokkal készítenek. Az indiai konyhában az étel az egyik alapvető fűszeres étel, amelyet gyakran kókusztejjel és fűszerekkel ízesítenek. A curry gazdag, krémes és intenzíven ízes, miközben a csirkehús és a sárgarépa friss és tápláló alapot ad hozzá. Képzeld el, ahogy a fűszeres, illatos leves egyesül a puha csirkehússal, miközben az étel friss korianderrel díszítve tökéletes finomságot nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (csirkecomb vagy mell)
2 db Sárgarépa
400 ml Kókusztej
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
2 tk. Curry por
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss koriander
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd sózd és borsozd. Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és pirítsd meg a csirkehúst minden oldalról.

    A csirkehús pirítása segít a hús kívül ropogósra sülni, miközben megőrzi a szaftos állagát.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. A sárgarépát hámozd meg és vágd karikákra.

    A sárgarépát apróbb darabokra vágva gyorsabban átfő.

    3

    A pirított csirkehúst tedd félre, majd ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma pirítása elősegíti az édes ízek kifejlődését, ne pirítsd túl, mert megkeseredhet.

    4

    Add hozzá a curry port és köményt, majd alaposan keverd össze, hogy a fűszerek kiadják az ízüket.

    A fűszereket érdemes pirítani, hogy jobban kiemeljék az ízeket.

    5

    Tedd vissza a csirkehúst, és add hozzá a sárgarépát, majd öntsd fel kókusztejjel. Keverd jól össze, és főzd alacsony hőmérsékleten 20-25 percig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.

    A kókusztej gazdag, krémes állagot ad, és a curry ízeket jól összefogja.

    6

    Tálald melegen, és szórd meg friss korianderrel.

    A koriander frissességet ad az ételnek, és jól kiemeli a curry fűszeres ízét.