Cacciatore sárgarépával és zellerrel, frissen tálalva

Cacciatore Sárgarépával és Zellerrel

A Cacciatore a tradicionális olasz étel, amelyet különböző változatokban készítenek, de mindig a csirke a fő alapanyag. Az étel gazdag, fűszeres ízvilágot kínál, és az olasz vidéki konyhák egyik alappillére. Az ételt gyakran készítik zöldségekkel, mint például sárgarépa és zeller, hogy még gazdagabb ízt adjanak a szósznak. Az étel a családi összejöveteleken és ünnepi vacsorákon is gyakran megjelenik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (például csirkecomb vagy csirkemell)
2 db Sárgarépa
1 db Zeller
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
100 ml Fehérbor
2 ek. Szójaszósz
0.5 tk. Friss bors
1 tk.
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra, és egy nagyobb serpenyőben, olívaolajon kezd el pirítani.

    A csirkehús minden oldalát pirítsd meg, hogy a fűszerek jobban beleivódjanak.

    2

    A sárgarépát, zellert, paprikát és hagymát apróra vágd, a fokhagymát pedig zúzd meg.

    A zöldségeket egyenletesen vágd, hogy azok egyformán főjenek.

    3

    A paprikát, hagymát és fokhagymát add a csirke mellé, és párold őket 5-7 percig.

    A paprikák édes íze és a fokhagyma intenzív aromája kiemelik a csirke ízét.

    4

    Öntsd hozzá a fehérbort és a szójaszószt, majd szórd meg friss borssal és sóval.

    A fehérbor segít a fűszerek és zöldségek ízeinek összekeveredésében.

    5

    Főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a csirke és zöldségek megpuhulnak.

    Ha szükséges, pótold a vizet, hogy a hús és zöldségek ne égjenek le.

    6

    Tálalás előtt friss citromlével locsold meg, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A citromlé frissít és kiemeli a fűszerek ízét.

    7

    Tálald melegen, akár rizzsel vagy friss kenyérrel.

    A friss kenyér tökéletesen illik a fűszeres szószhoz.