A csirkehúst vágd kisebb darabokra, és egy nagyobb serpenyőben, olívaolajon kezd el pirítani.
A csirkehús minden oldalát pirítsd meg, hogy a fűszerek jobban beleivódjanak.
A sárgarépát, zellert, paprikát és hagymát apróra vágd, a fokhagymát pedig zúzd meg.
A zöldségeket egyenletesen vágd, hogy azok egyformán főjenek.
A paprikát, hagymát és fokhagymát add a csirke mellé, és párold őket 5-7 percig.
A paprikák édes íze és a fokhagyma intenzív aromája kiemelik a csirke ízét.
Öntsd hozzá a fehérbort és a szójaszószt, majd szórd meg friss borssal és sóval.
A fehérbor segít a fűszerek és zöldségek ízeinek összekeveredésében.
Főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a csirke és zöldségek megpuhulnak.
Ha szükséges, pótold a vizet, hogy a hús és zöldségek ne égjenek le.
Tálalás előtt friss citromlével locsold meg, és szórd meg friss petrezselyemmel.
A citromlé frissít és kiemeli a fűszerek ízét.
Tálald melegen, akár rizzsel vagy friss kenyérrel.
A friss kenyér tökéletesen illik a fűszeres szószhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.