Cachopo szeletek ropogós panírban, fűszeres szósszal meglocsolva, sült burgonyával tálalva

Cachopo fűszeres szósszal

A cachopo Spanyolország Asztúria régiójának ikonikus étele, melyet gyakran hasonlítanak az olasz cordon bleu-hez vagy a rántott húsos szendvicsekhez. A 20. század közepétől vált népszerűvé, amikor vendéglők és otthonok is előszeretettel kezdték készíteni, főként ünnepi alkalmakkor vagy vasárnapi családi ebédeken. A cachopo lényege, hogy két vékonyra klopfolt marhahús közé sonkát és sajtot töltenek, majd bepanírozva ropogósra sütik. Technikai tipp: a hús legyen egyenletesen vékony, hogy jól átsüljön anélkül, hogy kiszáradna. A fűszeres szósz pikáns ízt ad az ételnek, de klasszikusan is tálalható, például sült burgonyával és salátával. Ha különleges alkalomra készül, akár gombás vagy paprikás töltelékkel is variálható, így igazán egyedi élményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Marhahús szelet (nagy, vékonyra klopfolt)
2 szelet Sonka (pl. serrano)
2 szelet Sajt (pl. Manchego vagy Edami)
2 db Tojás
100 g Liszt
150 g Zsemlemorzsa
400 ml Olaj (sütéshez)
3 ek. Paradicsompüré
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Füstölt paprika
0.25 tk. Chilipehely
1 ek. Szójaszósz
1 tk. Barnacukor
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Fektess az egyik marhahús szeletre egy szelet sonkát és egy szelet sajtot, majd fedd le a másik hússzelettel, mintha szendvicset készítenél. A széleket enyhén nyomkodd le.

    A hús szélét egy kis vízzel vagy lisztes tojással is megkenheted, hogy jobban összetapadjon.

    2

    Panírozd be a húsos szendvicset: először forgasd lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába. Figyelj rá, hogy mindenhol egyenletesen fedje a panír.

    Duplán is panírozhatod, ha vastagabb ropogós kérget szeretnél.

    3

    Forrósítsd fel az olajat egy mélyebb serpenyőben vagy lábasban. Süsd a cachopot közepes lángon oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Papírtörlőn csöpögtesd le, hogy ne maradjon zsíros.

    4

    Közben készítsd el a fűszeres szószt: egy kisebb lábosban keverd össze a paradicsompürét, aprított fokhagymát, füstölt paprikát, chili pelyhet, szójaszószt, barnacukrot és vizet. Kis lángon főzd össze 5-6 percig, míg kissé besűrűsödik.

    Ha simább szószt szeretnél, botmixerrel pépesítheted.

    5

    Tálald a frissen sült cachopot a fűszeres szósszal leöntve vagy külön tálkában kínálva, friss petrezselyemmel vagy sült burgonyával kiegészítve.

    A szószt tálalás előtt melegítsd fel, így jobban érvényesül az aromája.