Fektess az egyik marhahús szeletre egy szelet sonkát és egy szelet sajtot, majd fedd le a másik hússzelettel, mintha szendvicset készítenél. A széleket enyhén nyomkodd le.
A hús szélét egy kis vízzel vagy lisztes tojással is megkenheted, hogy jobban összetapadjon.
Panírozd be a húsos szendvicset: először forgasd lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába. Figyelj rá, hogy mindenhol egyenletesen fedje a panír.
Duplán is panírozhatod, ha vastagabb ropogós kérget szeretnél.
Forrósítsd fel az olajat egy mélyebb serpenyőben vagy lábasban. Süsd a cachopot közepes lángon oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Papírtörlőn csöpögtesd le, hogy ne maradjon zsíros.
Közben készítsd el a fűszeres szószt: egy kisebb lábosban keverd össze a paradicsompürét, aprított fokhagymát, füstölt paprikát, chili pelyhet, szójaszószt, barnacukrot és vizet. Kis lángon főzd össze 5-6 percig, míg kissé besűrűsödik.
Ha simább szószt szeretnél, botmixerrel pépesítheted.
Tálald a frissen sült cachopot a fűszeres szósszal leöntve vagy külön tálkában kínálva, friss petrezselyemmel vagy sült burgonyával kiegészítve.
A szószt tálalás előtt melegítsd fel, így jobban érvényesül az aromája.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.