Cachopo paprikával és sajttal, gazdag ízekkel és ropogós bundával tálalva

Cachopo paprikával és sajttal

A Cachopo egy hagyományos spanyol étel, amelyet általában hús szeletekkel készítenek, és töltelékekkel, mint például sajt, paprika vagy sonka. Az étel gyakran a spanyol vendéglők étlapján szerepel, és a ropogós bunda és a gazdag töltelékek kombinációja miatt rendkívül népszerű. A paprikás változata extra friss ízt ad, és minden falat egy igazi élmény.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Marhahús szeletek
100 g Mozzarella sajt
1 db Paprika (piros és zöld)
2 gerezd Fokhagyma
2 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
50 g Liszt
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahús szeleteket finoman klopfold ki, hogy egyenletesen vékonyak legyenek.

    A hús klopfolása segít, hogy a töltelék jobban átjárja a húst, és a szeletek puhábbak lesznek.

    2

    A paprikát és a fokhagymát vágd fel apróra.

    A paprika aprításánál ügyelj arra, hogy a hús töltését könnyítse, ezért a darabok legyenek kicsik.

    3

    A szeletelt húst töltsd meg mozzarella sajttal és az apróra vágott paprikával. Hajtsd össze és rögzítsd fogpiszkálóval.

    Ha a sajt túl lágy, használhatsz egy keményebb sajtot is, hogy ne folyjon ki a töltelék sütés közben.

    4

    A tojásokat verd fel egy tálban, a lisztet és a zsemlemorzsát tedd külön tálakba.

    A tojás felverése segít abban, hogy a bundázás egyenletes legyen.

    5

    A húsokat először forgasd meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában. Ügyelj arra, hogy minden oldaluk jól le legyen fedve.

    A bundázás során győződj meg róla, hogy a zsemlemorzsa megfelelően tapad a húshoz, hogy ropogós legyen.

    6

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd a hússzeleteket aranybarnára, mindkét oldalon (kb. 3-4 perc mindkét oldal).

    A túlsütés elkerülése érdekében közepes hőmérsékleten süsd, hogy a sajt ne olvadjon ki túl gyorsan.

    7

    A kész Cachopót tálald friss salátával vagy körettel.