Cakwe fokhagym谩s sz贸sszal, aranybarn谩ra s眉lt, ropog贸s falatok fokhagym谩s sz贸sszal t谩lalva

Cakwe fokhagym谩s sz贸sszal

A Cakwe a tradicion谩lis afrikai 茅dess茅g, amelyet a helyi kult煤r谩k 茅s h谩ziasszonyok gener谩ci贸kon 谩t finom铆tottak. Az 茅tel egyszer疟, de gazdag 铆zvil谩g煤, 茅s az 茅desk茅s, ropog贸s t茅szt谩ja nagyszer疟en harmoniz谩l a fokhagym谩s, s贸s sz贸sszal. A Cakwe titka a megfelel艖 olajh艖m茅rs茅klet, amely seg铆t abban, hogy a t茅szta k铆v眉l ropog贸s, bel眉l pedig puha legyen. Kiv谩l贸 v谩laszt谩s vend茅gv谩r谩sra, egyedi el艖茅telk茅nt, vagy ak谩r uzsonn谩ra is.

El艖k茅sz眉let 30 perc
Elk茅sz铆t茅s 20 perc
Teljes 50 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
500 g Liszt
100 g Vaj
20 g 脡leszt艖
10 g Cukor
1 tk. S贸
300 ml Meleg v铆z
3 db Fokhagyma
150 g Tejf枚l
100 ml Olaj

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n
    TejTej

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    El艖sz枚r k茅sz铆tsd el艖 a t茅szt谩t. Egy t谩lban keverd 枚ssze a lisztet, a s贸t, a cukrot 茅s az 茅leszt艖t. Az 茅leszt艖t el艖sz枚r oldd fel a meleg v铆zben, hogy aktiv谩l贸djon.

    Fontos, hogy a v铆z ne legyen t煤l forr贸, k眉l枚nben az 茅leszt艖 elpusztulhat. A v铆z h艖m茅rs茅klete legyen langyos, kb. 40掳C.

    2

    Add hozz谩 a liszthez az olvasztott vajat 茅s a v铆zben feloldott 茅leszt艖t. Gy煤rd 枚ssze a t茅szt谩t, am铆g sima 茅s rugalmas nem lesz. Ha sz眉ks茅ges, adj hozz谩 egy kis extra lisztet, hogy a t茅szta ne legyen t煤l ragacsos.

    A t茅szta akkor j贸, ha k枚nnyen elv谩lik az ed茅ny fal谩t贸l, de m茅gis rugalmas 茅s enyh茅n ragad贸s.

    3

    Takarjuk le a t茅szt谩t egy tiszta konyharuh谩val, 茅s hagyjuk kelni 1 贸r谩n 谩t, am铆g a dupl谩j谩ra nem n艖.

    A t茅szta kel茅s茅t seg铆theted, ha meleg helyre teszed, p茅ld谩ul egy meleg v铆zzel teli t谩lba, vagy egy letakart ed茅nybe, amit a s眉t艖ben alacsony h艖fokon tartasz.

    4

    Am铆g kel a t茅szta, k茅sz铆tsd el a fokhagym谩s sz贸szt. A fokhagym谩t apr贸ra v谩gd, majd egy serpeny艖ben, k枚zepes l谩ngon, olajban pir铆tsd meg. Miut谩n a fokhagyma megpuhult, add hozz谩 a tejf枚lt, 茅s keverd sim谩ra.

    Ha er艖sebb fokhagyma 铆zre v谩gysz, nyugodtan adj hozz谩 extra fokhagym谩t.

    5

    A megkelt t茅szt谩t ny煤jtsd ki lisztezett fel眉leten k枚r眉lbel眉l 1 cm vastags谩g煤ra, majd szaggasd ki form谩kkal vagy v谩gd fel tetsz艖leges darabokra.

    Ha a t茅szta ragad, lisztezd meg a ny煤jt贸f谩t 茅s a fel眉letet is, hogy megakad谩lyozd a ragad谩st.

    6

    A kiszaggatott t茅szt谩t s眉sd ki b艖 olajban, am铆g aranybarna nem lesz. Ne s眉sd t煤l, mert akkor kem茅nyebb茅 v谩lik.

    Miel艖tt belehelyezed a t茅szt谩t az olajba, ellen艖rizd, hogy el茅rte-e a megfelel艖 h艖m茅rs茅kletet, 煤gy, hogy egy kis darabot beledobsz. Ha azonnal felj枚n a felsz铆nre, akkor el茅rte a megfelel艖 h艖fokot.

    7

    T谩lald a megs眉lt cakwe-t egy t谩lon, 茅s kanalazd r谩 a fokhagym谩s sz贸szt. T谩lalhatod melegen, frissen, vagy hidegen is.

    A fokhagym谩s sz贸sz adagol谩sa egy茅ni 铆zl茅s k茅rd茅se. Ha szereted az er艖sebb 铆zeket, adj hozz谩 t枚bb fokhagym谩t.