A lisztet, sütőport, cukrot és sót egy tálban keverd össze. Add hozzá a tojást, majd öntsd hozzá a meleg vizet és az olajat, és keverd simára.
Ha a tészta túl kemény, adj hozzá még egy kis vizet, hogy lágyabb legyen.
A tésztát jól dolgozd össze, majd hagyd pihenni 10-15 percig.
A pihentetési idő alatt a tészta lazább lesz, és könnyebben formázható.
Ezután formálj kis golyókat a tésztából, majd nyújtsd őket kb. 1 cm vastag korongokká.
Ha a tészta túl ragadós, egy kis lisztet is szórhatsz rá, hogy könnyebben nyújtható legyen.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és süsd meg a tésztakorongokat mindkét oldalról aranybarnára.
A serpenyő ne legyen túl forró, mert könnyen megéghet a tészta. A közepes láng a legjobb.
Amikor a cakwe megsült, locsold meg mézzel, és tálald melegen.
A méz nemcsak édességet ad, hanem csillogóvá is teszi a süteményeket, így szép fényt kapnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.