Cakwe mézzel, ropogós és édes sütemény, kívül aranybarna

Cakwe mézzel

A cakwe egy hagyományos magyar édesség, amelyet gyorsan elkészíthetünk, és tökéletes választás reggelire vagy desszertnek. A méz édesíti, míg a tészta kívül ropogós, belül pedig puha és lágy. A sütemény a tészták közé tartozik, amelyek egyszerűek és finomak, és mindenki számára gyorsan elérhetőek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
2 tk. Sütőpor
100 g Cukor
0.5 tk.
1 db Tojás
200 ml Meleg víz
2 ek. Olaj
3 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport, cukrot és sót egy tálban keverd össze. Add hozzá a tojást, majd öntsd hozzá a meleg vizet és az olajat, és keverd simára.

    Ha a tészta túl kemény, adj hozzá még egy kis vizet, hogy lágyabb legyen.

    2

    A tésztát jól dolgozd össze, majd hagyd pihenni 10-15 percig.

    A pihentetési idő alatt a tészta lazább lesz, és könnyebben formázható.

    3

    Ezután formálj kis golyókat a tésztából, majd nyújtsd őket kb. 1 cm vastag korongokká.

    Ha a tészta túl ragadós, egy kis lisztet is szórhatsz rá, hogy könnyebben nyújtható legyen.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és süsd meg a tésztakorongokat mindkét oldalról aranybarnára.

    A serpenyő ne legyen túl forró, mert könnyen megéghet a tészta. A közepes láng a legjobb.

    5

    Amikor a cakwe megsült, locsold meg mézzel, és tálald melegen.

    A méz nemcsak édességet ad, hanem csillogóvá is teszi a süteményeket, így szép fényt kapnak.