A hagymát és fokhagymát vágd apróra. A paradicsomokat hámozd meg, majd vágd fel kockákra.
A paradicsom hámozásához forrázd le őket forró vízben, így könnyebben eltávolítható a héjuk.
A marhahúst vágd kis darabokra. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a húst, amíg enyhén meg nem barnul.
A hús pirítása segít abban, hogy gazdagabb ízű legyen a callos.
Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd együtt a hússal, amíg üvegesek nem lesznek.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat!
Ezután add hozzá a felkockázott paradicsomot és a paprikát. Keverd össze, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek 5-10 percig.
Ha sűrűbb szószt szeretnél, egy kicsit pépesítheted a paradicsomot botmixerrel.
Öntsd hozzá a fehérbort, és hagyd, hogy 5 percig főjön, hogy az alkohol elpárologjon.
A fehérbor segít lágyítani a húst és gazdagítja az ízt.
Öntsd hozzá a zöldségleves alaplevet, sózd, borsozd, és forrald fel. Ezután alacsony lángon főzd körülbelül 2-3 órán át, amíg a hús teljesen megpuhul.
A hosszú főzés során a hús megpuhul, és az ízek intenzívebbé válnak.
Ha szükséges, adj még hozzá fűszereket és ízesítsd a callost a saját ízlésed szerint.
A callos a legfinomabb, ha pihentetjük egy kicsit, hogy az ízek teljesen összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.