Callos fehérborral tálalva

Callos fehérborral

A Callos, vagyis spanyol marhahús étel, egy gazdag, ínycsiklandó étel, amely tradicionálisan a spanyol konyha része. Az ételek között ez az egyik legkedveltebb, amely gazdag ízvilágot és különleges textúrát kínál. A fehérbor hozzáadása finomabbá és selymesebbé teszi a húsos szószt, és tökéletes kiegészítője lesz a pörkölt húsnak. Az étel eredetileg a szegények ételeként indult, de ma már a legjobb éttermekben is megtalálható.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 óra 20 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (callos)
250 ml Fehérbor
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Paprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Zöldségleves alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra. A paradicsomokat hámozd meg, majd vágd fel kockákra.

    A paradicsom hámozásához forrázd le őket forró vízben, így könnyebben eltávolítható a héjuk.

    2

    A marhahúst vágd kis darabokra. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a húst, amíg enyhén meg nem barnul.

    A hús pirítása segít abban, hogy gazdagabb ízű legyen a callos.

    3

    Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd együtt a hússal, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat!

    4

    Ezután add hozzá a felkockázott paradicsomot és a paprikát. Keverd össze, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek 5-10 percig.

    Ha sűrűbb szószt szeretnél, egy kicsit pépesítheted a paradicsomot botmixerrel.

    5

    Öntsd hozzá a fehérbort, és hagyd, hogy 5 percig főjön, hogy az alkohol elpárologjon.

    A fehérbor segít lágyítani a húst és gazdagítja az ízt.

    6

    Öntsd hozzá a zöldségleves alaplevet, sózd, borsozd, és forrald fel. Ezután alacsony lángon főzd körülbelül 2-3 órán át, amíg a hús teljesen megpuhul.

    A hosszú főzés során a hús megpuhul, és az ízek intenzívebbé válnak.

    7

    Ha szükséges, adj még hozzá fűszereket és ízesítsd a callost a saját ízlésed szerint.

    A callos a legfinomabb, ha pihentetjük egy kicsit, hogy az ízek teljesen összeérjenek.