A sütőtököt és a padlizsánt hámozd meg, majd vágd kb. 2 cm-es kockákra. A padlizsánt sózd meg, és tedd szűrőbe 20-30 percre, majd töröld le róla a nedvességet.
A padlizsán kesernyésségét így csökkentheted, és kevésbé szívja magába az olajat sütés közben.
A padlizsánt és sütőtököt locsold meg olívaolajjal, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd 200°C-on kb. 30 percig, félidőben forgasd meg.
A tökéletes karamellizálódásért ne zsúfold túl a tepsit – ha kell, süsd két részletben.
A paradicsomot forrázd le, hámozd meg, kockázd fel. A vöröshagymát vékonyra szeleteld, és olívaolajon párold üvegesre.
A hámozott paradicsom selymesebb szószt eredményez – a szószban nem lesznek kellemetlen héjdarabok.
Add hozzá a paradicsomot a hagymához, majd főzd 10 percig. Ezután keverd bele a kapribogyót, olívabogyót, apróra vágott datolyát, mézet és ecetet.
A datolya természetes édességet ad a szósznak, külön cukorra nincs is szükség.
Add hozzá a sült padlizsánt és sütőtököt, majd óvatosan keverd össze. Sózd, borsozd ízlés szerint, és főzd még 5 percig alacsony lángon.
A sütőtök puhasága miatt óvatosan keverd, hogy ne törjön össze – rázd inkább a serpenyőt.
Vedd le a tűzről, és hagyd langyosra hűlni. Friss ciabattával vagy pirított kenyérrel tálald, akár hidegen is fogyasztható.
Hűtőben tárolva másnapra még intenzívebb lesz az íze – ideális előre elkészíteni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.