Caprese gofri mozzarellával, paradicsommal és friss bazsalikommal

Caprese Gofri

A Caprese saláta egy ikonikus olasz fogás, amely a paradicsom, mozzarella és bazsalikom tökéletes egyensúlyát kínálja. Az egyszerű, mégis elegáns étel az olasz színek és ízek megtestesítője, amelyet először az 1950-es években szolgáltak fel Capri szigetén. Ebben a receptben ezt a klasszikus kombinációt egy ropogós gofrira helyezzük, amely tökéletes alapot biztosít a sós, lágy mozzarellának és az illatos friss bazsalikomnak. Ha szereted az olasz konyhát és a könnyed, friss ételeket, ezt a gofrit mindenképpen érdemes kipróbálnod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 csipet Bors
50 g Vaj
100 g Mozzarella sajt
100 g Paradicsom
10 g Friss bazsalikom
1 ek. Balzsamecet
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomot vágd vékony szeletekre, a mozzarellát csöpögtesd le és szintén szeleteld fel.

    Használj érett, de nem túl puha paradicsomot, hogy ne áztassa el a gofrit. A mozzarellát jól csöpögtesd le, hogy ne legyen vizes.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd jól keverd össze.

    A tojásokat habosra verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.

    A tésztát ne keverd túl, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy el nem keverednek.

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő. Ha nem elég forró, a gofri nem lesz ropogós.

    6

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofrit, és vedd ki, ha aranybarnára sült.

    7

    A kész gofrikat hagyd pár percig hűlni, majd helyezd rá a szeletelt paradicsomot és mozzarellát.

    A gofrikat ne tedd egymásra, mert bepárásodnak.

    8

    Locsold meg egy kevés olívaolajjal és balzsamecettel, majd szórd meg friss bazsalikomlevelekkel.

    Használj minőségi olívaolajat és balzsamecetet, hogy az ízek harmonikusak legyenek.

    9

    Tálald azonnal, opcionálisan frissen őrölt borssal és extra olívaolajjal díszítve.

    A Caprese gofri frissen a legfinomabb. Tálalás előtt szórd meg frissen őrölt borssal.