Carbonara Ramen tálalva krémes szósszal és baconnel

Carbonara Ramen (olasz-japán fúzió, tejszínes)

A Carbonara Ramen egy kreatív fúziós étel, amely az olasz carbonara tészta gazdag, krémes ízvilágát ötvözi a japán ramen struktúrájával. A klasszikus carbonara az 1940-es évekből származik Rómából, eredetileg tojással, pecorino sajttal és szalonnával készült – mindenféle tejszín nélkül. Az ázsiai verzió azonban modern csavarral dolgozik: itt a selymes tejszín és parmezán keveredik a ramen rugalmas tésztájával. Ahogy a bacon ropogósra sül a serpenyőben, és a fokhagyma finoman illatozik a vajban, a konyha megtelik a selymes-sós aromák harmóniájával. Ez az étel tökéletes példája annak, hogyan fonódhat össze két ikonikus nemzet gasztronómiája egyetlen tálban. A Carbonara Ramen tökéletes választás egy hétvégi kényeztető ebédhez, vagy egy gyors, mégis különleges vacsorához. Tálalás előtt szórhatsz rá frissen őrölt fekete borsot és még több sajtot, hogy fokozd a luxusélményt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
890 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
100 g Bacon
200 ml Tejszín
50 g Parmezán sajt (reszelt)
2 db Tojás (lágyra főzött)
1 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Bors
1 ek. Petrezselyem (friss, apróra vágott)
1 ek. Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Elsőként főzd meg a tojásokat lágyra (kb. 6 perc forrástól számítva), majd tedd őket hideg vízbe hűlni, hámozd meg és tedd félre. TIPP: Ha előre elkészíted, tartsd őket héj nélkül vízben a hűtőben.

    A lágytojás főzésénél pontosan mérd az időt, hogy a sárgája folyós maradjon.

    2

    Egy serpenyőben süsd meg a felkockázott bacont ropogósra, majd szedd ki egy papírtörlőre. A felesleges zsiradék egy részét öntsd le, de hagyj egy keveset a serpenyőben.

    A bacont közepes lángon süsd, hogy ne égjen meg.

    3

    A visszamaradt zsiradékon olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a finomra vágott fokhagymát, és pirítsd illatosra kb. 1 perc alatt. Ez adja az alapízt a szósznak.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserű lesz.

    4

    Öntsd hozzá a tejszínt, és keverd bele a reszelt parmezánt. Főzd 2-3 percig közepes lángon, amíg a sajt elolvad, és a szósz kissé besűrűsödik. Ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal.

    A parmezánt fokozatosan adagold a tejszínhez, hogy ne csomósodjon.

    5

    Főzd meg a ramen tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le és keverd össze a sajtos-tejszínes szósszal. TIPP: Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés tésztafőző vizet.

    A tésztát közvetlenül a főzés után keverd össze a szósszal, hogy ne ragadjon össze.

    6

    Tálalás előtt keverd bele a sült bacon egy részét, majd a tésztát rendezd el a tálakban. A tetejére helyezz félbevágott lágy tojást, szórd meg a maradék baconnel, aprított petrezselyemmel, és extra parmezánnal, ha szeretnéd.

    A petrezselyemmel való díszítés frissességet kölcsönöz a levesnek.