A sertéslapockát vágd nagyobb darabokra, hogy könnyebben süljön és pácolódjon.
A nagyobb darabok azt is biztosítják, hogy a hús ne száradjon ki a hosszú sütési idő alatt.
Egy tálban keverd össze a narancslevet, lime levet, aprított fokhagymát, köményt, oreganót, sót és borsot. Ebben a keverékben pácoljuk a húst legalább 30 percig, de akár egy éjszakán át is.
A pácolási idő növelésével a hús íze intenzívebbé válik és a hús is puhább lesz.
Egy nagy lábasban vagy lassú főzőben hevíts olívaolajat, majd süsd meg a húst minden oldalán aranybarnára.
A hús pirítása segít a hús ízének mélyítésében.
Adj hozzá szeletelt vöröshagymát és öntsd rá a páclevet. Alacsony lángon süsd lefedve 3-4 órán keresztül, amíg a hús omlós lesz.
A lassú főzés biztosítja, hogy a hús igazán omlós és szaftos legyen. Ha lassú főzőt használsz, kövesd a gyártó utasításait.
Ha a hús megpuhult, villával tépkedd szálasra, majd pirítsd meg egy serpenyőben, hogy ropogósabb legyen.
A serpenyőben való pirítás adja meg a carnitas jellegzetes ropogós állagát.
Melegítsd fel a tortillákat, majd töltsd meg őket a sült sertéshússal, friss korianderrel és lime gerezdekkel.
A sült sertéshúst villával szedd szét, mielőtt a tortillába töltenéd. Így könnyebb lesz enni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.