Carnitas taco tálalva lime-mal és korianderrel

Carnitas Taco (Lassan Sült Sertéshús)

A carnitas taco a mexikói konyha egyik legismertebb és legízletesebb étele. A \'carnitas\' spanyolul kis húsdarabokat jelent, amelyeket lassú főzéssel tesznek omlóssá, majd ropogósra sütnek. Az eredeti recept a 16. századi Mexikóig nyúlik vissza, ahol sertéshúsból készült ételek gyorsan népszerűvé váltak. A taco, mint fogás, az utcai árusoknál lett igazán híres, és ma is az egyik legnépszerűbb mexikói étel világszerte. Az omlós és ropogós hús, a friss lime és koriander tökéletes kombinációt alkot egy finom és laktató taco elkészítéséhez. Ez az étel ideális hétvégi családi ebédhez, baráti összejövetelekhez vagy akár egy mexikói tematikájú vacsorához. Ha szeretnéd még izgalmasabbá tenni, próbáld ki egy csípős salsa szósszal vagy extra guacamoléval!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 4 óra
Teljes 4 óra 20 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1000 g Sertéslapocka
100 ml Narancslé
50 ml Lime lé
4 gerezd Fokhagyma
1 tk. Őrölt kömény
1 tk. Őrölt oregano
2 tk.
1 tk. Fekete bors
1 db Vöröshagyma
2 ek. Olívaolaj
8 db Tortilla
1 cs. Korianderlevél
2 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéslapockát vágd nagyobb darabokra, hogy könnyebben süljön és pácolódjon.

    A nagyobb darabok azt is biztosítják, hogy a hús ne száradjon ki a hosszú sütési idő alatt.

    2

    Egy tálban keverd össze a narancslevet, lime levet, aprított fokhagymát, köményt, oreganót, sót és borsot. Ebben a keverékben pácoljuk a húst legalább 30 percig, de akár egy éjszakán át is.

    A pácolási idő növelésével a hús íze intenzívebbé válik és a hús is puhább lesz.

    3

    Egy nagy lábasban vagy lassú főzőben hevíts olívaolajat, majd süsd meg a húst minden oldalán aranybarnára.

    A hús pirítása segít a hús ízének mélyítésében.

    4

    Adj hozzá szeletelt vöröshagymát és öntsd rá a páclevet. Alacsony lángon süsd lefedve 3-4 órán keresztül, amíg a hús omlós lesz.

    A lassú főzés biztosítja, hogy a hús igazán omlós és szaftos legyen. Ha lassú főzőt használsz, kövesd a gyártó utasításait.

    5

    Ha a hús megpuhult, villával tépkedd szálasra, majd pirítsd meg egy serpenyőben, hogy ropogósabb legyen.

    A serpenyőben való pirítás adja meg a carnitas jellegzetes ropogós állagát.

    6

    Melegítsd fel a tortillákat, majd töltsd meg őket a sült sertéshússal, friss korianderrel és lime gerezdekkel.

    A sült sertéshúst villával szedd szét, mielőtt a tortillába töltenéd. Így könnyebb lesz enni.