Céklás padlizsán Buddha-tál

Céklás padlizsán Buddha-tál

A céklás padlizsán Buddha-tál egy színes és tápláló étel, amely tökéletesen ötvözi az ízeket és textúrákat. A padlizsán enyhén füstös íze és a cékla édeskés karaktere remekül harmonizál a quinoa könnyedségével és a friss zöldségek roppanósságával. Az öntet citrusos frissességet ad az ételnek, míg a pirított szezámmag extra ropogósságot biztosít. Ideális választás egészséges ebédhez vagy vacsorához, különösen azok számára, akik szeretik az egyszerű, mégis különleges fogásokat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
340 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Quinoa
300 g Padlizsán
300 g Főtt cékla
100 g Friss spenót
1 db Avokádó
30 ml Olívaolaj
20 ml Citromlé
1 gerezd Fokhagyma
10 g Friss petrezselyem
15 g Szezámmag
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd hűlni.

    A quinoa főzéséhez használhatsz zöldséglevest is a víz helyett a gazdagabb ízért.

    2

    A padlizsánt vágd kockákra, és egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg 8-10 perc alatt, amíg aranybarnára sül.

    A padlizsánt sózd be előre, és hagyd állni 30 percig, majd nyomkodd ki belőle a vizet, így kevésbé szívja meg magát olajjal.

    3

    A főtt céklát szeleteld vékonyra, az avokádót vágd szeletekre, a spenótot pedig mosd meg és csepegtesd le.

    A céklát előre megsütheted vagy megfőzheted. Az avokádót csak közvetlenül tálalás előtt szeleteld fel, hogy ne barnuljon meg.

    4

    Egy mély tálban rendezd el a quinoát, padlizsánt, céklát, spenótot és avokádót külön szekciókban.

    A tálat ízlés szerint más zöldségekkel is kiegészítheted, például sárgarépával, uborkával vagy paradicsommal.

    5

    Keverj össze egy öntetet olívaolajból, citromléből, reszelt fokhagymából, sóból és borsból. Locsold meg vele a Buddha-tálat.

    Az öntetet ízesítheted mustárral, mézzel vagy balzsamecettel is.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel és pirított szezámmaggal. Azonnal fogyasztható.

    A szezámmag helyett használhatsz más magvakat is, például napraforgómagot vagy tökmagot.