Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd hűlni.
A quinoa főzéséhez használhatsz zöldséglevest is a víz helyett a gazdagabb ízért.
A padlizsánt vágd kockákra, és egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg 8-10 perc alatt, amíg aranybarnára sül.
A padlizsánt sózd be előre, és hagyd állni 30 percig, majd nyomkodd ki belőle a vizet, így kevésbé szívja meg magát olajjal.
A főtt céklát szeleteld vékonyra, az avokádót vágd szeletekre, a spenótot pedig mosd meg és csepegtesd le.
A céklát előre megsütheted vagy megfőzheted. Az avokádót csak közvetlenül tálalás előtt szeleteld fel, hogy ne barnuljon meg.
Egy mély tálban rendezd el a quinoát, padlizsánt, céklát, spenótot és avokádót külön szekciókban.
A tálat ízlés szerint más zöldségekkel is kiegészítheted, például sárgarépával, uborkával vagy paradicsommal.
Keverj össze egy öntetet olívaolajból, citromléből, reszelt fokhagymából, sóból és borsból. Locsold meg vele a Buddha-tálat.
Az öntetet ízesítheted mustárral, mézzel vagy balzsamecettel is.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel és pirított szezámmaggal. Azonnal fogyasztható.
A szezámmag helyett használhatsz más magvakat is, például napraforgómagot vagy tökmagot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.