Cendol jackfruittal, egy frissítő trópusi desszert zöld cendol tésztával és jackfruit darabokkal, kókusztejjel

Cendol Jackfruittal

A cendol egy tradicionális desszert, amely a délkelet-ázsiai konyhákban rendkívül népszerű. A zöld tészta, a friss gyümölcsök és a gazdag kókusztej kombinációja frissítő, mégis édes élményt biztosít. A jackfruit különlegessége, hogy trópusi gyümölcsként különleges textúrával rendelkezik, amely jól illik a cendol édességéhez. Ez a desszert gyakran tálalják meleg időben, mint frissítő étel, és tökéletes választás minden desszertkedvelő számára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Zöld cendol tészta
150 g Jackfruit (friss vagy konzerv)
200 ml Kókusztej
10 db Jégkockák
3 ek. Palm cukor szirup
1 ek. Sűrített tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöld cendol tésztát készítsd el a csomagoláson található utasítások szerint, majd hűtsd le hideg vízben.

    A cendol tészta sokáig frissen tartja a textúráját, ha hideg vízben áztatod.

    2

    A jackfruitot vágd kisebb darabokra, és tedd félre. Ha konzervet használsz, öntsd le a levét.

    A friss jackfruit édesebb, míg a konzerv egy kicsit sósabb lehet, próbáld mindkettőt a saját ízlésed szerint.

    3

    Egy pohárba rétegezd a cendol tésztát, majd rakd rá a jackfruit darabokat.

    A tészta és a gyümölcs arányát tetszés szerint módosíthatod.

    4

    Öntsd rá a kókusztejet és a sűrített tejet, majd add hozzá a palm cukor szirupot, hogy édes ízt kapjon.

    A palm cukor szirup helyett használhatsz barna cukrot is, ha azt szereted.

    5

    Tálald jégkockákkal, hogy még frissítőbb legyen a desszert.

    A jégkockák segítenek, hogy a desszert hűvös és frissítő legyen, különösen meleg napokon.