Cendol vörös babbal, friss kókusztejjel és pandan levéllel díszítve

Cendol vörös babbal

A Cendol egy népszerű délkelet-ázsiai desszert, amelyet gyakran kókusztejjel, cukorral és zöld színű rizslisztből készült csíkokkal készítenek. A hozzáadott vörös bab és jég különleges frissítő ízt ad, míg a pandan levél egyedülálló, édes-aromás ízt ad a desszertnek. Az étel a forró nyári napokon különösen frissítő, és egy igazi ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Cendol (rizslisztből készült zöld csíkok)
400 ml Kókusztej
100 g Vörös bab
50 g Cukor
1 csésze Jég
1 db Friss pandan levél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vörös babot főzd meg, amíg puha nem lesz. Ha konzerv babot használsz, akkor ezt a lépést kihagyhatod.

    A babot előző este áztathatod, hogy gyorsabban megfőjön.

    2

    A kókusztejet egy lábasban melegítsd fel, majd add hozzá a cukrot, és keverd, amíg el nem olvad.

    A kókusztej ne forrjon fel, mert akkor elválhat, csak langyosra melegítsd.

    3

    A cendol-t (rizslisztből készült zöld csíkok) tedd egy tálba, majd öntsd rá a kókuszos cukros keveréket.

    Ha nem találsz cendol-t, helyette zöld színű zselét is használhatsz, hogy hasonló textúrát és színt kapj.

    4

    A főtt vörös babot is add hozzá a keverékhez, és jól keverd össze.

    A babot csak a tálalás előtt keverd hozzá, hogy megőrizze friss ízét.

    5

    A keveréket tálald egy pohárba, majd tedd rá a jeget, hogy frissítően lehűljön.

    A jég gyorsan felolvad, így az italt a lehető legfrissebben tálald.

    6

    Tálalás előtt friss pandan levéllel díszítsd, ha van.

    A pandan levél különleges, édes-aromás ízt ad az italnak, de ha nincs, kihagyhatod.