Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a vajat és az olajat. A csirkehús darabokat süsd körbe, amíg aranybarna kérget kapnak, majd vedd ki őket és tedd félre.
A vaj és olaj kombinációja segít elkerülni, hogy a vaj megégjen, miközben szép színt ad a csirkének.
A serpenyőben dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, amíg üveges lesz.
Alacsony lángon dinszteld a hagymát, hogy ne égjen meg és édesebb ízt kapjon.
Add hozzá a hámozott és felkockázott paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát. Lassú tűzön főzd, amíg a paradicsom szószos állagúvá válik.
Ha nincs friss paradicsomod, használhatsz konzerv paradicsomot is, de a friss paradicsommal finomabb lesz.
Tedd vissza a csirkehúst a serpenyőbe, és keverd hozzá a fűszerpaprikát, sót és borsot. Adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet, ha szükséges.
A csirkealaplé mélyebb ízt ad az ételnek, mint a víz.
Főzd lassú tűzön 30-40 percig, amíg a csirkehús teljesen megpuhul és az ízek összeérnek. Ha szeretnéd, adj hozzá aprított chilit a pikánsabb íz érdekében.
Minél tovább főzöd, annál jobban összeérnek az ízek, de vigyázz, hogy a csirke ne száradjon ki.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és petrezselyemmel. Kínálj mellé friss kenyeret vagy főtt rizst.
A koriander és a petrezselyem frissen a legfinomabb, de ha nincs otthon, szárított fűszereket is használhatsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.