Chakhokhbili tálalva

Chakhokhbili

A Chakhokhbili a grúz konyha egyik legismertebb és legkedveltebb fogása. Ez a paradicsomos csirkeragu a régi időkben fácánból készült, de ma már leggyakrabban csirkehúsból készítik. A fogás különlegessége a gazdag, fűszeres paradicsomszósz, amelyet friss koriander és petrezselyem tesz igazán ízletessé. A Chakhokhbili tökéletes választás egy hétvégi családi ebédhez vagy vacsorához, és garantáltan mindenkit lenyűgöz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Csirkehús (darabokra vágva)
500 g Paradicsom (friss, hámozott)
2 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma (zúzott)
20 g Friss koriander
20 g Friss petrezselyem
50 g Vaj
2 ek. Napraforgóolaj
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Chili (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a vajat és az olajat. A csirkehús darabokat süsd körbe, amíg aranybarna kérget kapnak, majd vedd ki őket és tedd félre.

    A vaj és olaj kombinációja segít elkerülni, hogy a vaj megégjen, miközben szép színt ad a csirkének.

    2

    A serpenyőben dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, amíg üveges lesz.

    Alacsony lángon dinszteld a hagymát, hogy ne égjen meg és édesebb ízt kapjon.

    3

    Add hozzá a hámozott és felkockázott paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát. Lassú tűzön főzd, amíg a paradicsom szószos állagúvá válik.

    Ha nincs friss paradicsomod, használhatsz konzerv paradicsomot is, de a friss paradicsommal finomabb lesz.

    4

    Tedd vissza a csirkehúst a serpenyőbe, és keverd hozzá a fűszerpaprikát, sót és borsot. Adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet, ha szükséges.

    A csirkealaplé mélyebb ízt ad az ételnek, mint a víz.

    5

    Főzd lassú tűzön 30-40 percig, amíg a csirkehús teljesen megpuhul és az ízek összeérnek. Ha szeretnéd, adj hozzá aprított chilit a pikánsabb íz érdekében.

    Minél tovább főzöd, annál jobban összeérnek az ízek, de vigyázz, hogy a csirke ne száradjon ki.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és petrezselyemmel. Kínálj mellé friss kenyeret vagy főtt rizst.

    A koriander és a petrezselyem frissen a legfinomabb, de ha nincs otthon, szárított fűszereket is használhatsz.