Chapati pancake fűszerekkel és ghível tálalva

Chapati pancake

A Chapati pancake egy indiai ihletésű, fűszeres laposkenyér, amely a hagyományos chapati könnyedebb és ízesebb változata. Az eredeti chapati egy mindennapi kenyérfajta, amelyet Indiában és más dél-ázsiai országokban fogyasztanak. Ebben a változatban a tésztát fokhagymával, korianderrel és kurkumával gazdagítottuk, hogy még ízesebb legyen. A chapati pancake ghível vagy vajjal sütve extra ropogós és aromás lesz, így önmagában vagy köretként is tökéletes. Kiválóan illik currykhez, szószokhoz vagy akár egy könnyű snackként is fogyasztható.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Teljes kiőrlésű liszt
120 ml Víz
0.5 tk.
2 ek. Olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma (aprítva)
0.5 tk. Őrölt koriander
0.5 tk. Őrölt kurkuma
10 g Friss koriander (apróra vágva)
20 g Ghí vagy vaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a sót, az őrölt koriandert és a kurkumát.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    2

    Adj hozzá aprított fokhagymát és az apróra vágott friss koriandert, majd öntsd hozzá az olívaolajat és a vizet.

    A koriander helyett petrezselymet is használhatsz.

    3

    Gyúrd össze a tésztát, amíg lágy és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet.

    A tészta akkor jó, ha nem ragad, de nem is túl száraz.

    4

    Takard le a tésztát, és hagyd pihenni 15-20 percig.

    A pihentetés alatt a tészta könnyebben nyújtható lesz.

    5

    Oszd a tésztát 4 egyenlő részre, majd nyújtsd ki mindegyiket vékony, palacsinta méretű korongokká.

    A nyújtáshoz használj lisztet, hogy a tészta ne ragadjon az asztalhoz.

    6

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és kenj bele egy kevés ghít vagy vajat.

    A serpenyő legyen elég forró, de ne túl forró, mert akkor a chapati megég.

    7

    Helyezd a chapati pancake-et a serpenyőbe, és süsd 1-2 percig, amíg aranybarna foltok jelennek meg rajta.

    A chapati akkor jó, ha mindkét oldala aranybarna, és puha.

    8

    Fordítsd meg, és süsd további 1 percig, majd vedd ki a serpenyőből.

    Akkor jó, ha mindkét oldala enyhén aranybarna. Ne süsd túl, mert kiszáradhat.

    9

    Ismételd meg a folyamatot a többi tésztával, majd melegen tálald, ghível vagy vajjal megkenve.

    A chapati-t tálalhatod curry-vel, vagy más indiai étellel.