Chicken balti curry served with naan bread and basmati rice.

Chicken Balti Curry

A chicken balti curry az indiai konyha egyik népszerű fogása, amelyet a brit-indiai éttermek tettek világhírűvé. A balti curry gyorsan és egyszerűen elkészíthető, a gazdag fűszerezés pedig elhozza az autentikus indiai ízeket. Ez az étel tökéletes választás azok számára, akik szeretnék megismerni az indiai konyha világát, vagy egy gyors, mégis különleges vacsorát készítenének. Tálald naan kenyérrel vagy basmati rizzsel, hogy teljes legyen az élmény.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Chicken breast
2 db Onions
3 gerezd Garlic
1 tk. Ginger
3 db Tomatoes
2 ek. Balti curry spice mix
3 ek. Vegetable oil
150 g Yogurt
200 ml Chicken stock
20 g Fresh cilantro
1 tk. Salt
1 tk. Black pepper

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg a csirkemellet, és vágd falatnyi darabokra. Sózd és borsozd meg ízlés szerint.

    A csirkemell helyett használhatsz csirkecomb filét is, az szaftosabb lesz.

    2

    Aprítsd fel az hagymát, fokhagymát, gyömbért és paradicsomot. Melegítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben vagy wokban.

    A gyömbért érdemes lereszelni, így jobban kiadja az ízét.

    3

    Pirítsd meg a hagymát közepes lángon, amíg üveges lesz, majd add hozzá a fokhagymát és a gyömbért. Főzd 1-2 percig, hogy felszabaduljanak az aromák.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad az ételnek.

    4

    Add hozzá a balti curry fűszerkeveréket, és keverd el jól, hogy a fűszerek megpiruljanak.

    Ha nincs balti curry fűszerkeveréked, használhatsz garam masalát vagy más curry keveréket is. A fűszerek pirítása fontos, hogy intenzívebb legyen az ízük.

    5

    Helyezd a csirkedarabokat a serpenyőbe, és pirítsd 4-5 percig, amíg minden oldala kifehéredik.

    Ne tedd túl a serpenyőt csirkével, mert akkor nem pirul, hanem párolódik. Inkább több részletben pirítsd meg.

    6

    Add hozzá a paradicsomot, a csirkealaplevet és a joghurtot. Keverd össze, és főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg a csirke megpuhul, és a szósz besűrűsödik.

    Használj sűrű görög joghurtot, hogy a szósz krémesebb legyen. Ha nincs csirkealapleved, használhatsz vizet is, de az alaplé intenzívebb ízt ad.

    7

    Tálalás előtt szórd meg frissen aprított korianderrel. Kínáld naan kenyérrel vagy basmati rizzsel.

    A koriander helyett használhatsz petrezselymet is, ha nem szereted a koriander ízét.