A tortilla lapokat vágd háromszögekre, majd forró olajban süsd aranybarnára és ropogósra. Papírtörlőn csöpögtesd le a felesleges olajat.
Kis adagokban süsd a tortillát, hogy mindegyik darab egyenletesen ropogósra sülhessen.
A paradicsomokat negyedeld, a fokhagymát és a vöröshagymát hámozd meg. A chilit áztasd forró vízben 5 percig, majd távolítsd el a szárát és a magjait.
A chili áztatása krémesebb állagot eredményez a szószban, könnyebb turmixolni is.
Turmixold össze a paradicsomot, chilit, fokhagymát és vöröshagymát. Egy serpenyőben kevés olajon főzd a szószt 8-10 percig, sózd és borsozd ízlés szerint.
A szószt főzés közben folyamatosan kevergesd, nehogy leégjen – a sűrűsödéskor intenzívebbé válik az íze.
Egy másik serpenyőben pirítsd meg a darált húst egy kevés olajon, sóval és borssal fűszerezve. Süsd addig, amíg meg nem barnul, majd add a kész szószhoz és keverd össze.
A darált húst közepes lángon pirítsd, így szép kérget kap és jobban érvényesül az íze.
Add a szószhoz a sült tortilla háromszögeket, óvatosan forgasd össze a hússal és a szósszal. Tálald reszelt sajttal és tejföllel, melegen.
Közvetlenül tálalás előtt add hozzá a tortilla darabokat, így megőrzik a ropogós textúrájukat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.