A tortilla darabokat vágd kis négyzetekre, majd pirítsd meg őket egy serpenyőben olívaolajjal, amíg ropogósak nem lesznek.
A tortilla darabokat ne süsd túl, hogy megőrizzék a ropogós textúrájukat, de ne égjenek meg.
A csirkehúst vágd kis darabokra, és egy serpenyőben pirítsd meg, amíg enyhén meg nem barnul.
A csirke darabjait egyenletesen pirítsd, hogy minden oldalán aranybarna legyen, és az ízek jobban kiemelkedjenek.
A zöld chiliket és a paradicsomokat egy turmixgépben pürésítsd, majd egy serpenyőben öntsd fel egy kis olívaolajjal, és főzd 5-7 percig.
Ha a püré túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben elkeveredjen.
Add hozzá a sűrített paradicsomot, sót, borsot, és hagyd egy-két percig főni, hogy az ízek összeérjenek.
A sűrített paradicsom fokozza a szósz ízét és gazdagabbá teszi azt.
Tedd bele a pirított tortilla darabokat a szószba, és alaposan keverd össze, hogy minden darab bevonódjon a szószal.
Ne hagyd túl sokáig a tortilla darabokat a szószban, mert túl puha lesz, és elveszíti a ropogós állagot.
Tálald a chilaquiles-t friss korianderrel, és kanalazz rá bőségesen crema mexicana-t.
A friss koriander friss ízt ad az ételnek, és segít kiegyensúlyozni a fűszeres ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.