Chilaquiles con longaniza, friss korianderrel, tejföllel és sajttal tálalva

Chilaquiles con longaniza

A Chilaquiles egy hagyományos mexikói étel, amelyet reggelire szoktak fogyasztani. Az étel alapja a ropogós tortilla, amelyet fűszeres szószban főznek. A longaniza, a fűszeres mexikói kolbász különleges ízt ad az ételnek, míg a tejföl és a sajt krémes textúrát biztosít. Az étel ideális választás reggelire, mivel gyorsan elkészíthető és rendkívül tápláló. A koriander és a tejföl frissességet ad neki, ami tökéletesen kiegészíti a gazdag ízvilágot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Tortilla
250 g Longaniza
2 db Zöld chili
3 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Friss koriander
3 ek. Sour cream (tejföl)
50 g Reszelt sajt
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tortilla szeleteket vágd négyfelé, majd süsd őket egy serpenyőben olívaolajban ropogósra. Készítheted olajban, vagy a sütőben is sütve, hogy kevesebb olajat használj.

    A tortillák sülésének ideje attól függ, hogy mennyire ropogósra szeretnéd őket. Ha olajban sütöd, ügyelj, hogy ne égjenek meg.

    2

    A longanizát egy serpenyőben pirítsd meg közepes lángon, amíg szépen meg nem barnul, és a zsír kiolvad belőle.

    A longanizát kisebb darabokra is vághatod, hogy könnyebb legyen keverni és felszívni a fűszeres ízeket.

    3

    A zöld chilit, a paradicsomot és a fokhagymát aprítsd fel, majd egy másik serpenyőben pirítsd őket a longaniza zsírjában, hogy összeérjenek az ízek.

    Ha szeretnéd, a chilit egy kicsit pörkölheted, hogy intenzívebb ízt kapj.

    4

    Miután a zöld chili, paradicsom és fokhagyma megpuhultak, add hozzá a már előzőleg készített ropogós tortilla darabokat. Jól keverd össze, hogy a tortilla átvette a szósz ízét.

    Ha túl száraznak találod, egy kevés vízzel vagy húslevessel is felöntheted, hogy gazdagabb legyen a szósz.

    5

    A kész chilaquiles-t tálald egy tálban, majd szórd meg reszelt sajttal, friss korianderrel, és tálald tejföllel a tetején.

    A tejföl krémes íze tökéletesen kiegészíti a fűszeres chilaquiles ízét. Ha nem szereted a tejfölt, joghurtot is használhatsz.