A tortilla szeleteket vágd négyfelé, majd süsd őket egy serpenyőben olívaolajban ropogósra. Készítheted olajban, vagy a sütőben is sütve, hogy kevesebb olajat használj.
A tortillák sülésének ideje attól függ, hogy mennyire ropogósra szeretnéd őket. Ha olajban sütöd, ügyelj, hogy ne égjenek meg.
A longanizát egy serpenyőben pirítsd meg közepes lángon, amíg szépen meg nem barnul, és a zsír kiolvad belőle.
A longanizát kisebb darabokra is vághatod, hogy könnyebb legyen keverni és felszívni a fűszeres ízeket.
A zöld chilit, a paradicsomot és a fokhagymát aprítsd fel, majd egy másik serpenyőben pirítsd őket a longaniza zsírjában, hogy összeérjenek az ízek.
Ha szeretnéd, a chilit egy kicsit pörkölheted, hogy intenzívebb ízt kapj.
Miután a zöld chili, paradicsom és fokhagyma megpuhultak, add hozzá a már előzőleg készített ropogós tortilla darabokat. Jól keverd össze, hogy a tortilla átvette a szósz ízét.
Ha túl száraznak találod, egy kevés vízzel vagy húslevessel is felöntheted, hogy gazdagabb legyen a szósz.
A kész chilaquiles-t tálald egy tálban, majd szórd meg reszelt sajttal, friss korianderrel, és tálald tejföllel a tetején.
A tejföl krémes íze tökéletesen kiegészíti a fűszeres chilaquiles ízét. Ha nem szereted a tejfölt, joghurtot is használhatsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.