A főtt csirkehúst vágjuk kisebb darabokra, és egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajon pirítsuk meg.
A csirkehúst ne hagyjuk túlsülni, hogy megőrizze szaftosságát.
A hagymát apróra vágjuk, és egy evőkanál olívaolajon dinszteljük, amíg áttetszővé válik.
A hagyma pirítása közben ne hagyjuk elég forrón, hogy ne égjen meg.
A főtt tojásokat felvágjuk és a kukoricával, a csirkehússal, a hagymával és a fűszerekkel egy tálba keverjük.
A főtt tojásokat ne aprítsuk túl kicsire, hogy a falatok jól érezhetőek maradjanak.
A kész tölteléket enyhén sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a friss koriandert, végül alaposan összekeverjük.
A koriander frissessége kiemeli a kukorica és a hús ízét.
A tészta lapokat előkészítjük, majd egy-egy evőkanál tölteléket helyezünk a közepükre.
A tészta széleit jól nyomjuk össze, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék.
A töltött empanadákat forró olajban süssük 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
A megfelelő olajhőmérséklethez dobjunk egy kis darabot a tésztából, és ha az azonnal megpirul, akkor jó a hőmérséklet.
Az empanadákat szedjük ki az olajból, és helyezzük papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.