Chilenai empanada de choclo, friss kukoricával és csirkehússal töltve

Chilenai empanada de choclo

Az empanada de choclo egy klasszikus chilenai étel, amely a friss kukoricát és a gazdag csirkehúst kombinálja. A kukorica édes íze tökéletesen kiegészíti a sós csirkehúst, és a ropogós tészta az egész ételt még finomabbá teszi. Ezt az ételt a chilenaiak gyakran tálalják ünnepi alkalmakkor, de bármikor fogyasztható, ha egy könnyed, ínycsiklandó ételre vágyunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Édes kukorica
200 g Főtt csirkehús
2 db Főtt tojás
1 db Hagyma
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk. Kömény
1 tk. Paprika
1 csokor Friss koriander
10 db Tészta a töltelékhez (empanada tészta)
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Sütőolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt csirkehúst vágjuk kisebb darabokra, és egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajon pirítsuk meg.

    A csirkehúst ne hagyjuk túlsülni, hogy megőrizze szaftosságát.

    2

    A hagymát apróra vágjuk, és egy evőkanál olívaolajon dinszteljük, amíg áttetszővé válik.

    A hagyma pirítása közben ne hagyjuk elég forrón, hogy ne égjen meg.

    3

    A főtt tojásokat felvágjuk és a kukoricával, a csirkehússal, a hagymával és a fűszerekkel egy tálba keverjük.

    A főtt tojásokat ne aprítsuk túl kicsire, hogy a falatok jól érezhetőek maradjanak.

    4

    A kész tölteléket enyhén sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a friss koriandert, végül alaposan összekeverjük.

    A koriander frissessége kiemeli a kukorica és a hús ízét.

    5

    A tészta lapokat előkészítjük, majd egy-egy evőkanál tölteléket helyezünk a közepükre.

    A tészta széleit jól nyomjuk össze, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék.

    6

    A töltött empanadákat forró olajban süssük 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A megfelelő olajhőmérséklethez dobjunk egy kis darabot a tésztából, és ha az azonnal megpirul, akkor jó a hőmérséklet.

    7

    Az empanadákat szedjük ki az olajból, és helyezzük papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.