Chingri bhuna citromlével, fűszeres garnélarák és friss koriander

Chingri bhuna citromlével

A Chingri bhuna a dél-indiai konyha egyik alapételének számít, amelyben a garnélarák gazdag fűszerekkel és egy kis citromlével készül. A recept az autentikus indiai étkezési hagyományokat követi, de a citromlé és a koriander frissessége új színt ad a tradicionális ételnek. Ez az étel nagyszerű választás, ha valami fűszeres és ínycsiklandó ételt keresel, ami egyszerre könnyű és laktató.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Tenger gyümölcse (pucolt garnélarák)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Ginger (gyömbér)
2 db Piros chili paprika
1 ek. Fűszerkeverék (garam masala)
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss koriander
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélarákot tisztítsd meg, ha szükséges, és tedd félre.

    A garnélarákot mindig frissen vásárold meg, hogy a legjobb ízt kapd, ha fagyasztottat használsz, ügyelj, hogy jól kiolvaszd és lecsöpögtesd.

    2

    A vöröshagymát vágd apróra, a fokhagymát és a gyömbért reszeld le, a piros chilipaprikát szeleteld fel.

    A friss gyömbér és fokhagyma ízesíti az ételt, így ne hagyd ki őket, ha lehet, próbáld meg reszelni őket, hogy jobban eloszoljanak az ételben.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát. Pirítsd meg közepes lángon, amíg aranybarnára nem válik.

    A hagyma megfelelő pirítása gazdagítja az étel ízét, ügyelj, hogy ne égjen meg.

    4

    Add hozzá a fokhagymát, gyömbért és chili paprikát, és folytasd a pirítást, amíg az illatok felszabadulnak.

    A chili paprikát finomra szeletelve adj hozzá, hogy ne legyen túl csípős, de egy kellemes fűszeres ízt biztosítson.

    5

    A fűszerkeveréket (garam masala) add hozzá, és jól keverd össze. Készen kell állnia a keveréknek a garnélarákhoz.

    A garam masala a legfontosabb ízesítője a bhuna ételnek, adja a fő indiai ízt.

    6

    Tedd bele a garnélarákot a serpenyőbe, és pirítsd 5-7 percig, amíg teljesen átsül.

    A garnélarák gyorsan átsül, ügyelj rá, hogy ne süsd túl, mert akkor megkeményedhet.

    7

    Adj hozzá citromlevet és friss koriandert a végén, hogy friss ízeket adjon a ételhez.

    A citromlé frissíti az ételt, és kiemeli a fűszerek ízét, míg a koriander szép zöld színt ad neki.

    8

    Tálald melegen, és élvezd a Chingri bhuna citromlével ételt.