Chingri Bhuna korianderrel, egy garnélarákos indiai étel friss korianderrel tálalva

Chingri Bhuna Korianderrel

A Chingri Bhuna egy hagyományos bengáli étel, amely garnélarákot és gazdag fűszeres szószt tartalmaz. A \'bhuna\' szó azt jelenti, hogy a húst vagy tengeri herkentyűt egy fűszeres pácban lassan pörkölik. A koriander hozzáadása egy friss ízt ad a currynek, és kiemeli a garnélarák természetes ízét. Ez az étel tökéletes választás egy fűszeres indiai vacsorához, és a koriander adja a végső frissességet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Tengerimalac (fagyasztott vagy friss)
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 cm Ginger
2 ek. Tomato paste
5 db Curry leaves
1 tk. Ground cumin
1 tk. Ground coriander
0.5 tk. Turmeric powder
1 tk. Chili powder
1 csokor Fresh coriander
2 ek. Olaj
1 tk. Salt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélákat tisztítsd meg és pat dry, hogy ne legyenek vízesek.

    A friss garnélák gyorsabban főnek, de a fagyasztottak is tökéletesen alkalmasak a recepthez.

    2

    A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát és a gyömbért reszeljük.

    Minél apróbbra vágod a hagymát, annál gyorsabban fő meg és édesebb lesz az íze.

    3

    Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat közepes hőmérsékleten. Add hozzá a hagymát és főzd addig, amíg áttetszővé válik.

    Ne pirítsd túl a hagymát, különben keserű lesz. Csak aranybarnára süsd!

    4

    Add hozzá a fokhagymát és a reszelt gyömbért, majd keverd jól. Főzd 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    A fokhagyma és gyömbér friss íze az alap ízeket hozza létre a curryben.

    5

    Most jöhet a fűszerkeverék: add hozzá a római köményt, koriandert, kurkumát, chiliport és curry leveleket.

    A fűszereket mindig frissen pörkölve adjuk a főzéshez, hogy kiemeljük az ízeket.

    6

    Keverd jól össze a fűszereket, és add hozzá a paradicsompürét. Főzd a keveréket 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A paradicsompüré sűríti a szószt és kiemeli a fűszerek ízét.

    7

    Most jöhet a garnélarák! Add hozzá a garnélákat a szószhoz, és keverd össze. Főzd őket 5-7 percig, amíg teljesen átfőnek.

    Ne főzd túl a garnélákat, különben kemények lesznek. Egy könnyű, gyors főzés elegendő.

    8

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss íze és színe egy új réteget ad a chingri bhuna ízének.