A garnélákat tisztítsd meg és pat dry, hogy ne legyenek vízesek.
A friss garnélák gyorsabban főnek, de a fagyasztottak is tökéletesen alkalmasak a recepthez.
A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát és a gyömbért reszeljük.
Minél apróbbra vágod a hagymát, annál gyorsabban fő meg és édesebb lesz az íze.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat közepes hőmérsékleten. Add hozzá a hagymát és főzd addig, amíg áttetszővé válik.
Ne pirítsd túl a hagymát, különben keserű lesz. Csak aranybarnára süsd!
Add hozzá a fokhagymát és a reszelt gyömbért, majd keverd jól. Főzd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
A fokhagyma és gyömbér friss íze az alap ízeket hozza létre a curryben.
Most jöhet a fűszerkeverék: add hozzá a római köményt, koriandert, kurkumát, chiliport és curry leveleket.
A fűszereket mindig frissen pörkölve adjuk a főzéshez, hogy kiemeljük az ízeket.
Keverd jól össze a fűszereket, és add hozzá a paradicsompürét. Főzd a keveréket 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A paradicsompüré sűríti a szószt és kiemeli a fűszerek ízét.
Most jöhet a garnélarák! Add hozzá a garnélákat a szószhoz, és keverd össze. Főzd őket 5-7 percig, amíg teljesen átfőnek.
Ne főzd túl a garnélákat, különben kemények lesznek. Egy könnyű, gyors főzés elegendő.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.
A koriander friss íze és színe egy új réteget ad a chingri bhuna ízének.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.