Chingri malai burgonyával tálalva

Chingri malai burgonyával

A Chingri malai egy tradicionális indiai étel, amely a gazdag és krémes kókusztejes pörkölt garnélarákot és burgonyát egyesíti. Az étel gazdag fűszerekben, mint a kurkuma és a kömény, amelyek harmonikusan keverednek a friss korianderrel. Az indiai konyha egyik alapvető étke, melyet gyakran készítenek ünnepi alkalmakra. Az étel különlegessége a kókusztej gazdag íze, amely tökéletesen illik a burgonya lágy textúrájához és a rák szaftosságához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tiszta garnélarák
2 db Burgonya
200 ml Kókusztej
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Ginger (gyömbér)
1 ek. Friss koriander
1 db Zöld chili
1 csipet Szerecsendió
1 tk. Kurkumapor
1 csipet Fekete bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, majd vágd kis kockákra, és tedd félre.

    Ügyelj arra, hogy a burgonyakockák egyenletesek legyenek, hogy mindegyik ugyanolyan gyorsan megfőjön.

    2

    A garnélarákokat tisztítsd meg, eltávolítva a héjukat és a bélcsatornát, majd tedd félre.

    Ha nem szereted a héjat eltávolítani, vásárolhatsz már előre tisztított garnélarákot is.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg üvegesedik.

    Ha a fokhagyma gyorsan megégne, adj hozzá egy kis vizet, hogy ne veszítse el az ízét.

    4

    Add hozzá a reszelt gyömbért, a zöld chilist, majd keverd el. Pár percig pirítsd a fűszereket, hogy kiszabaduljanak az ízek.

    A zöld chili hozzáadásával finom pikáns ízt kapsz, ha nem szereted túl csípősen, csökkentsd a mennyiségét.

    5

    Tedd hozzá a burgonyát a serpenyőbe, és keverd össze a fűszerekkel, majd öntsd fel kókusztejjel.

    A kókusztej gazdag és krémes állagot ad az ételnek, miközben a burgonya lágy lesz.

    6

    Főzd a burgonyát és a fűszereket alacsony hőmérsékleten 10-12 percig, amíg a burgonya megpuhul.

    Ha a kókusztej túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kis vizet, hogy levesesebb legyen.

    7

    Add hozzá a garnélarákokat a serpenyőbe, és főzd őket 5-6 percig, amíg a rákok rózsaszínűek nem lesznek.

    Ne főzd túl a garnélarákot, mert akkor keménnyé válik. A rövid főzés biztosítja, hogy szaftosak maradjanak.

    8

    Szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen.

    A koriander frissessége kiemeli a pörkölt gazdag ízét, és szép színt ad az ételnek.