A szalonnát apróra vágjuk, és egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
A szalonnát alacsony lángon pirítsd, hogy jól kiolvadjon a zsír, és ropogós legyen.
A fokhagymát finomra vágjuk, és a pirított szalonnához adjuk, majd pár percig együtt pirítjuk.
A fokhagyma finoman karamellizálódik, ami még jobban kiemeli az étel ízét.
A kukoricalisztet, tojásokat, reszelt sajtot, sót és borsot összekeverjük egy tálban.
A tálban lévő összetevőket alaposan keverd el, hogy ne maradjanak csomók a kukoricalisztben.
Add hozzá a tejet és az olívaolajat, majd jól keverd össze a masszát.
A masszának sima, sűrű tésztának kell lennie. Ha szükséges, adj még hozzá egy kis tejet.
A tésztát öntsd a sütőformába, majd kanalazd bele a szalonnás keveréket. Egyenletesen oszlasd el.
A szalonnát a tészta tetejére is elhelyezheted, hogy a sütés során szép ropogós réteget kapjon.
Süsd a chipa guasut 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
Ha biztosra akarsz menni, a végén tűpróbát végezhetsz. Ha a tű tisztán kijön, akkor készen van.
Hagyd egy kicsit kihűlni, majd szeleteld fel és tálald melegen.
A chipa guasu frissen a legfinomabb, de egy kis joghurttal is kínálhatod, ha szereted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.