Chipa Guasu szalonnával, aranybarna és ínycsiklandó tálalás.

Chipa Guasu szalonnával

A chipa guasu egy tradicionális brazil étel, amelyet gyakran fogyasztanak a különböző fesztiválokon és családi összejöveteleken. A kukoricaliszt adja az étel gazdag, sűrű alapját, amelyet sajttal és szalonnával egészítenek ki. Az étel egyedülálló textúrája és ízei miatt a brazil konyha egyik kedvenc étele. A szalonna hozzáadása különleges füstös ízt kölcsönöz, miközben a kukoricaliszt puhává és ínycsiklandóvá teszi.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kukoricaliszt
100 g Reszelt sajt
250 ml Tej
2 gerezd Fokhagyma
100 g Füstölt szalonna
2 db Tojás
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A szalonnát apróra vágjuk, és egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk.

    A szalonnát alacsony lángon pirítsd, hogy jól kiolvadjon a zsír, és ropogós legyen.

    2

    A fokhagymát finomra vágjuk, és a pirított szalonnához adjuk, majd pár percig együtt pirítjuk.

    A fokhagyma finoman karamellizálódik, ami még jobban kiemeli az étel ízét.

    3

    A kukoricalisztet, tojásokat, reszelt sajtot, sót és borsot összekeverjük egy tálban.

    A tálban lévő összetevőket alaposan keverd el, hogy ne maradjanak csomók a kukoricalisztben.

    4

    Add hozzá a tejet és az olívaolajat, majd jól keverd össze a masszát.

    A masszának sima, sűrű tésztának kell lennie. Ha szükséges, adj még hozzá egy kis tejet.

    5

    A tésztát öntsd a sütőformába, majd kanalazd bele a szalonnás keveréket. Egyenletesen oszlasd el.

    A szalonnát a tészta tetejére is elhelyezheted, hogy a sütés során szép ropogós réteget kapjon.

    6

    Süsd a chipa guasut 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

    Ha biztosra akarsz menni, a végén tűpróbát végezhetsz. Ha a tű tisztán kijön, akkor készen van.

    7

    Hagyd egy kicsit kihűlni, majd szeleteld fel és tálald melegen.

    A chipa guasu frissen a legfinomabb, de egy kis joghurttal is kínálhatod, ha szereted.