Chipa Guasu vajjal, friss korianderrel tálalva

Chipa Guasu vajjal

A Chipa Guasu a paraguayi konyha egyik legismertebb étele, amelyet gyakran készítenek ünnepi alkalmakkor. Az étel sült kukoricából, tojásból, sajtból és tejszínből készül, és gazdag, fűszeres íze van. A Chipa Guasu egyfajta kukoricás torta, amelyet a régió hagyományos alapanyagaiból készítenek. Az étel különleges, gazdag íze és egyszerű elkészítése miatt rendkívül népszerű.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Májusi kukoricadara
200 g Sült kukorica
300 ml Tej
3 db Tojás
100 g Vaj
100 g Parmezán sajt (reszelt)
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sült kukoricát törd össze egy villával, hogy kisebb darabokra essen, de ne legyen teljesen pépes.

    A sült kukorica természetes édessége nagyszerű alapot ad az ételnek.

    2

    A tejet melegítsd fel egy lábasban, majd adj hozzá a vajat és keverd össze, amíg el nem olvad.

    Ne forrald fel a tejet, csak langyosítsd meg, hogy a vaj gyorsan feloldódjon benne.

    3

    A tojásokat verd fel, majd add hozzá a tej-vaj keverékhez.

    A tojásokat ne verd túl erősen, hogy ne legyenek habosak, csak alaposan keverd el.

    4

    A kukoricadarát, a reszelt parmezánt, a fokhagymát és a sót is add hozzá a keverékhez. Keverd alaposan össze.

    A fokhagyma intenzív íze nagyon jól passzol a kukoricához, ne hagyd ki!

    5

    A masszát öntsd egy kivajazott sütőformába, és egyenletesen simítsd el.

    Ha egyenletesen eloszlatod a masszát, a torta egyenletesen fog sülni.

    6

    Előmelegített sütőben 180°C-on süsd 30-40 percig, amíg a teteje aranybarna és a közepébe szúrt villa tisztán kijön.

    Figyeld a sütést, hogy elkerüld a túlzott pirulást, de a belső rész is szépen megsüljön.

    7

    A kész Chipa Guasu-t friss korianderrel díszítve tálald.

    A koriander frissessége nagyszerűen kiegészíti a gazdag ízű tortát.