A sült kukoricát törd össze egy villával, hogy kisebb darabokra essen, de ne legyen teljesen pépes.
A sült kukorica természetes édessége nagyszerű alapot ad az ételnek.
A tejet melegítsd fel egy lábasban, majd adj hozzá a vajat és keverd össze, amíg el nem olvad.
Ne forrald fel a tejet, csak langyosítsd meg, hogy a vaj gyorsan feloldódjon benne.
A tojásokat verd fel, majd add hozzá a tej-vaj keverékhez.
A tojásokat ne verd túl erősen, hogy ne legyenek habosak, csak alaposan keverd el.
A kukoricadarát, a reszelt parmezánt, a fokhagymát és a sót is add hozzá a keverékhez. Keverd alaposan össze.
A fokhagyma intenzív íze nagyon jól passzol a kukoricához, ne hagyd ki!
A masszát öntsd egy kivajazott sütőformába, és egyenletesen simítsd el.
Ha egyenletesen eloszlatod a masszát, a torta egyenletesen fog sülni.
Előmelegített sütőben 180°C-on süsd 30-40 percig, amíg a teteje aranybarna és a közepébe szúrt villa tisztán kijön.
Figyeld a sütést, hogy elkerüld a túlzott pirulást, de a belső rész is szépen megsüljön.
A kész Chipa Guasu-t friss korianderrel díszítve tálald.
A koriander frissessége nagyszerűen kiegészíti a gazdag ízű tortát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.