Chirashi tál avokádóval, lazaccal és friss zöldségekkel tálalva

Chirashi avokádóval

A chirashi tál egy hagyományos japán étel, amely az étkezéseket egy könnyed, friss alternatívával gazdagítja. Az avokádó és lazac finom kombinációja mellett a tōgarashi fűszer keverék ad egy pici csípősséget. Ez a recept remek választás, ha szeretnéd kipróbálni a sushi tálakat otthon, gyorsan és egyszerűen!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Sushi rizs
1 db Avokádó
100 g Lazacfilé
1 tk. Tōgarashi (japán fűszerkeverék)
2 ek. Sójáték
2 tk. Szezámmag
1 szál Friss zöldhagyma
1 tk. Ginger (friss gyömbér)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is, főzd meg a sushi rizst a csomagoláson található utasítás szerint.

    A rizst öblítsd le hideg vízben a főzés előtt, hogy eltávolítsd a felesleges keményítőt.

    2

    Pár percig hagyd hűlni a rizst, majd keverd hozzá a szójaszószt, szezámmagot és a friss gyömbért.

    Ha több ízre vágysz, adj hozzá egy csepp rizs ecetet is, hogy fokozd a savanykás ízt.

    3

    Közben, vágd fel az avokádót és a lazacot szeletekre, majd tedd a rizs tetejére.

    Az avokádót éles késsel vágd fel, hogy ne nyomd össze, így könnyebben kezelhető.

    4

    Szórd meg Tōgarashival (japán fűszerkeverékkel) és a szezámmaggal, majd díszítsd friss zöldhagymával.

    A Tōgarashi fűszerkeveréket bátran használhatod, de ha szereted az enyhébb ízeket, inkább próbálj meg kevesebbet adni belőle.

    5

    Tálald az ételt az asztalon és élvezd a friss és gazdag ízeket!

    Ez az étel ideális nyári napokra, gyors és friss étkezéshez.