Chirashi halas ikrával, friss avokádóval, uborkával és nori darabokkal

Chirashi halas ikrával

A chirashi egy hagyományos japán étel, amely színes, friss hozzávalókból készült tálat jelent. A népszerű tálban sushi rizs, friss halak, zöldségek, avokádó és egy kis szójaszósz található. Az étel gazdag ízvilágával és változatos textúrájával mindenki számára tökéletes választás lehet, aki egy igazán finom és tápláló ételt szeretne. A chirashi tálak népszerűsége Japánban az egyszerűsége és a friss összetevők kombinációja miatt gyorsan növekvő trend lett.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Sushi rizs
250 ml Víz
3 ek. Sushi ecet
1 ek. Sójamártás
150 g Hal (pl. tonhal, lazac)
50 g Halas ikra (pl. tobiko, ikra)
1 db Avokádó
1 db Uborka
1 tk. Sesamolaj
1 lap Tengeri alga (nori)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, majd főzd meg a csomagoláson található utasítások szerint. A rizs készítése után hagyd kihűlni.

    A sushi rizst mindig alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és a keményítőt, így a rizs ragadósabb lesz.

    2

    Miután a rizs kihűlt, keverd össze sushi ecettel, hogy az ízek jól elvegyüljenek. Tedd félre, hogy a rizs hűlni tudjon.

    A sushi ecet segít megőrizni a rizs frissességét, és hagyományos ízt ad neki, fontos, hogy a rizs teljesen kihűljön, mielőtt tovább dolgozol vele.

    3

    A halat vágd vékony szeletekre, és az avokádót és uborkát is apró darabokra vágd.

    A halat éles késsel vágd, hogy szép, egyenletes szeleteket kapj. Az avokádóval ügyelj arra, hogy ne nyomd meg túlságosan, mert könnyen összetörhet.

    4

    A tengeri algát (nori) vágd apróra vagy tépd kisebb darabokra.

    A nori lapokat könnyen fel tudod aprítani egy ollóval vagy kézzel, és az apró darabok szép textúrát adnak a tálhoz.

    5

    Tálaláskor egy tál aljára helyezd a sushi rizst, majd a halat, avokádót, uborkát, halas ikrát és a nori darabokat szépen elrendezve helyezd rá a tetejére.

    A halat, avokádót és uborkát színesen és esztétikusan elhelyezve tálald, hogy a színek és textúrák kiemelkedjenek.

    6

    A kész chirashi tálat egy kis szójaszósszal és sesamolajjal locsold meg, hogy még ízletesebb legyen.

    A sesamolaj egy kis extra aromát ad a tálhoz, de ne locsold túl, hogy ne fedje el a többi összetevő ízét.