Chirashi tál zöldségekkel, rizses alappal, uborkával, sárgarépával és avokádóval

Chirashi zöldségekkel

A Chirashi zöldségekkel egy könnyű, friss japán étel, amely tökéletes választás mindazok számára, akik egy könnyed étkezésre vágynak. Az étel rizs alapú, és friss zöldségekkel van tálalva, mint az uborka, sárgarépa és avokádó, amelyek harmonikusan kiegészítik a rizses alapot. A Tosazu szósz, amely az étel egyik fő fűszere, édes-savanyú ízt ad hozzá, így minden falat egy igazi ízbomba. A Chirashi zöldségekkel nemcsak ízletes, hanem rendkívül egészséges étkezési lehetőség is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rizs
3 ek. Rizsecet
1 tk. Cukor
0.5 tk.
1 db Friss uborka
1 db Sárgarépa
1 db Avokádó
2 ek. Tosazu szósz
1 tk. Törött szezámmag
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd főzd meg a szokásos módon. Ha kész, hagyd kihűlni.

    A rizs legyen enyhén ragacsos, hogy jól tapadjon a többi összetevőhöz.

    2

    A rizsecetet, cukrot és sót egy kis edényben melegítsd össze, amíg a cukor fel nem oldódik.

    A keveréket ne forrald, csak melegítsd fel, hogy elolvadjon a cukor. A keverék adja meg a rizs savanykás ízét.

    3

    A kész rizst egy tálba helyezd, és öntsd rá a kész ecetes keveréket. Jól keverd össze, hogy a rizs minden egyes szemét átjárja az íz.

    A rizs hűlésével egyre jobb lesz az íze, így nem kell túl gyorsan tálalni, hagyjuk egy kicsit pihenni.

    4

    Az uborkát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre vagy julienne-re.

    Ne vágd túl vastagra, hogy jól passzoljon a többi hozzávalóhoz.

    5

    A sárgarépát hámozd meg, és szintén vágd vékony szeletekre vagy julienne-re.

    A sárgarépát könnyen fel lehet szeletelni vagy reszelni, hogy finom ropogós textúrát adjon.

    6

    Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és vágd fel vékony szeletekre.

    Az avokádót érdemes közvetlenül tálalás előtt szeletelni, hogy friss maradjon.

    7

    A tálaláshoz egy tálban helyezd el a kihűlt rizst, majd tedd rá az uborkát, sárgarépát és avokádót.

    A zöldségek színes keveréke nemcsak ízletes, hanem vizuálisan is vonzó ételt eredményez.

    8

    Szórd meg törött szezámmaggal és egy kis friss korianderrel.

    A koriander friss íze segít kiemelni az étel többi ízét, és segít a harmonikus ízélmény kialakításában.

    9

    Öntsd rá a tosazu szószt, és máris készen áll a Chirashi zöldségekkel tálalásra.

    A tosazu szósz enyhén édes-savanyú ízt ad az ételnek, amely jól kiegészíti a zöldségek frissességét.