Chirashizushi tofuval, avokádóval, uborkával és szezámmaggal tálalva

Chirashizushi tofuval

A Chirashizushi egy hagyományos japán étel, amelyet sushi rizsből készítenek, és gyakran halat, zöldségeket, valamint egyéb friss hozzávalókat tartalmaz. A tofuval készült változat vegetáriánusok számára is ideális, hiszen a tofu krémes textúrája és íze tökéletesen kiegészíti a rizst. Az étel friss, tápláló és könnyen elkészíthető, így tökéletes választás a gyors, de egészséges ebédekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Sushi rizs
200 g Tofu
3 ek. Rizsvinaigrette
2 ek. Soya szójaszósz
1 db Avokádó
1 tk. Szezámmag
1 db Nori lap
1 db Friss uborka
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg a csomagolás szerint. Ha elkészült, hagyd kihűlni.

    A rizst mindig öblítsd át alaposan, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, és a rizs ne legyen ragacsos.

    2

    A tofu-t vágd kis kockákra, és egy serpenyőben 1 evőkanál olívaolajjal pirítsd meg, amíg enyhén megpirul.

    A tofu pirítása segít abban, hogy még ízletesebb és ropogósabb legyen. Ha puhább textúrát szeretnél, akkor előtte párolhatod is.

    3

    A rizsvinaigrettet készítsd el a rizsvinaigrette alapanyagokból, majd add hozzá a kihűlt rizshez. Keverd össze, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A rizsvinaigrette ízének legjobban akkor érezhető a hatása, ha a rizst először megfőzöd, és hagyod, hogy jól beszívja.

    4

    A friss uborkát és avokádót szeleteld fel vékonyan, és tedd félre. A nori lapot is vágd kis darabokra.

    Az avokádó érdemes érettnek lenni, hogy krémes állagot adjon a tálhoz.

    5

    Egy tálban rendezd el a rizst, majd tedd rá a pirított tofut, avokádó szeleteket, uborkát és nori lapot.

    Az ételt friss korianderrel és szezámmaggal díszítve tálald.