Chuchvara fűszeres töltelékkel tálalva, aranybarna sült tésztával

Chuchvara fűszeres töltelékkel

A chuchvara egy hagyományos közép-ázsiai étel, amelyet különféle töltelékekkel készítenek. A fűszeres húsos töltelék egyedülálló ízvilágot ad az ételnek, míg a ropogós tészta kiemeli a töltelék gazdag ízét. Az ételt eredetileg a nomád életmódhoz alkalmazkodva fejlesztették ki, gyorsan elkészíthető és könnyen hordozható volt. Ma már sokféle változata létezik, de a fűszeres húsos töltelék a legnépszerűbb. Ez az étel tökéletes választás családi étkezésekhez és ünnepi alkalmakra is.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Búzaliszt
200 ml Víz
1 db Tojás
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
50 ml Tej
2 gerezd Fokhagyma
300 g Hús (marha vagy bárány)
1 db Hagyma
1 csokor Petrezselyem
0.5 tk. Kömény

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet és a sót keverd össze, majd add hozzá a vizet és a tojást. Kézzel vagy géppel gyúrd össze a tésztát, míg sima és rugalmas nem lesz.

    A tészta gyúrása során ügyelj arra, hogy ne legyen túl lágy vagy kemény. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.

    2

    Takarjuk le a tésztát és pihentessük legalább 30 percig. Ez segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.

    Ha nincs sok időd, a pihentetés elhagyható, de az étel íze javul a pihentetett tésztával!

    3

    Készítsük el a tölteléket. A húst daráljuk le, majd keverjük össze az apróra vágott hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel és a köménnyel.

    A hús ne legyen túl zsíros, különben túl zsíros lesz a töltelék. Az ízesítésnél figyelj, hogy ne legyen túl sós.

    4

    A pihentetett tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra, majd szaggassunk belőle kis kerek formákat. Minden korong közepére tegyünk egy kis tölteléket.

    A tészta ne legyen túl vastag, különben a chuchvara nem fog megfelelően átsülni!

    5

    Hajtsuk félbe a tésztát, és szorosan nyomjuk össze a széleket, hogy jól lezárjuk a tölteléket.

    A szélek jól legyenek összenyomva, hogy sütés közben ne nyíljon ki a tészta!

    6

    Egy forró serpenyőben egy kevés olajon süsd meg a chuchvarákat mindkét oldalán aranybarnára.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy egyenletesen süljenek meg a chuchvarák.

    7

    Tálalás előtt tegyük a chuchvarákat papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassuk.

    A tálaláshoz joghurt vagy egy kis friss saláta is illik, hogy még ízletesebb legyen.