Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sót, tojást és vizet. Gyúrj belőle sima, rugalmas tésztát, majd letakarva pihentesd 30 percig.
Ha a tészta túl kemény, adj hozzá még pár csepp vizet – a cél egy jól formázható, de nem ragacsos állag.
Aprítsd finomra a vöröshagymát, és keverd össze a darált hússal, sóval, borssal. Ez lesz a töltelék.
Hagyd állni pár percig, hogy a hagyma leve és a fűszerek jól átjárják a húst.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, vágd kb. 4x4 cm-es négyzetekre. Mindegyik közepébe tegyél egy kis adag tölteléket, majd hajtsd háromszögbe, és a sarkait csípd össze.
Ha a szélek nem tapadnak jól, nedvesítsd meg ujjaddal – így nem nyílik szét főzés közben.
Forralj vizet egy nagy fazékban sóval, majd főzd a chuchvarákat 5-7 percig, amíg feljönnek a felszínre és megpuhulnak.
Ne főzd túl – ha a tészta áttetsző és rugalmas, már elkészült.
Szűrd le a főtt tésztát, majd tálald melegen natúr joghurttal meglocsolva, friss petrezselyemmel megszórva.
A joghurtba keverhetsz egy csipet fokhagymát vagy kaprot, ha pikánsabb ízt szeretnél.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.