Chungmu gimbap koreai étel zöldségekkel és tonhallal

Chungmu gimbap

A Chungmu gimbap egy hagyományos koreai étel, amely a gimbap, vagyis a rizses tekercsek különleges változata. A tonhal és a friss zöldségek mellett a pikáns kimchi ad egy különleges ízt, amely az ételt igazán egyedivé teszi. Ez a recept kiváló választás egy könnyed, de ínycsiklandó étkezéshez, amely autentikus koreai ízeket hoz a tányérodra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Sushi rizs
2 lap Tengeri alga (nori)
100 g Friss tonhal
3 ek. Rizsecet
1 tk. Cukor
0.5 tk.
50 g Koreai kimchi
1 db Tetszési zöldségek (pl. uborka, sárgarépa)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst alaposan mosd meg, majd főzd meg a szokásos módon. Ha kész, hagyd kihűlni.

    A rizs legyen enyhén ragacsos, hogy jól tapadjon a többi összetevőhöz.

    2

    A rizsecetet, cukrot és sót egy kis edényben melegítsd össze, amíg a cukor fel nem oldódik.

    A keveréket ne forrald, csak melegítsd fel, hogy elolvadjon a cukor. Ez adja meg a rizs savanykás ízét.

    3

    A kész rizst egy tálba helyezd, és öntsd rá a kész ecetes keveréket. Jól keverd össze, hogy a rizs minden egyes szemét átjárja az íz.

    Hagyd a rizst egy kicsit pihenni, hogy még jobban átjárja a fűszerezés.

    4

    A tonhalat vágd hosszú, vékony szeletekre.

    A tonhalnak frissnek és sushira alkalmasnak kell lennie, hogy a legjobb ízt hozza.

    5

    A zöldségeket (pl. uborka, sárgarépa) vágd vékony csíkokra.

    Ügyelj arra, hogy a zöldségek jól illeszkedjenek a tekercsbe.

    6

    A kimchit apró darabokra vágd fel.

    A kimchi pikáns íze extra ízt ad a gimbapnak, ha frissen van készítve, annál jobb.

    7

    A nori lapot helyezd egy bambusz szőnyegre, majd egyenletesen oszlasd el a rizst rajta, hagyva egy kis üres részt a nori tetején.

    A rizst ne terítsd túl vastagon, hogy könnyebben fel tudjad tekerni.

    8

    Tedd a tonhalat, a kimchit, és a zöldségeket a rizsra, majd óvatosan tekerd fel a nori lapot bambusz szőnyeg segítségével.

    A tekercs legyen szoros, de ne túl szoros, hogy a töltelék ne nyomja ki a széleket.

    9

    Vágd fel a tekercset egyenlő darabokra, és máris készen áll a Chungmu gimbap tálalásra.

    A szeletek ne legyenek túl vastagok, hogy könnyen fogyaszthatók legyenek.