Egy lábasban forrald fel a vizet, vajat, cukrot és sót. Amikor felforrt, húzd le a tűzről, és azonnal keverd bele a lisztet, míg egynemű tésztát kapsz.
Gyorsan keverd össze a lisztet, hogy ne maradjanak benne csomók – a tészta sűrű, ragacsos lesz, ez a cél.
Hagyd a tésztát pár percig hűlni, majd egyesével keverd bele a tojásokat, amíg sima, fényes masszát kapsz.
A tojásokat mindig külön add hozzá, és alaposan dolgozd el – ha túl forró a massza, a tojás kicsapódhat.
Töltsd a tésztát csillagcsöves habzsákba, és nyomj kis falatnyi darabokat egy tálcára, majd tedd őket a hűtőbe 10 percre, hogy szilárduljanak.
A hideg tészta jobban megtartja formáját a forró olajban – ez segít az egyenletes sütésben.
Forrósítsd fel az olajat 180°C-ra, és adagold bele a falatokat. Sütés közben fordítsd meg őket, míg aranybarnára és ropogósra sülnek (kb. 2-3 perc oldalanként).
Ne süsd túl sokáig – amint aranybarna, már kész, különben túlszáradhat.
Egy tálban keverd össze a kristálycukrot és a fahéjat. A megsült churro falatokat papírtörlőn lecsepegtetve forgasd meg a fahéjas cukorban.
Még melegen forgasd meg, így a cukor könnyebben rátapad a felületére.
A csokoládémártogatáshoz melegítsd fel a tejszínt, majd öntsd az apróra tört étcsokoládéra. Keverd simára, míg fényes és selymes mártás lesz belőle.
Ne forrald fel a tejszínt, csak melegítsd – így nem válik szét a csokoládé.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.