Egy lábasban forrald fel a vizet, majd adj hozzá egy evőkanál ecetet. Az ecet segít abban, hogy a tojások sárgája ne szétfolyjon a vízben.
Az ecet segít megőrizni a tojások formáját, de ne használd túl sokat, hogy ne legyen erősen ecetes íz.
A vízben, ha forr, egy-egy tojást ütve rakj bele óvatosan. Főzd a tojásokat 3-4 percig, hogy a fehérje megszilárduljon, de a sárgája folyós maradjon.
Használj friss tojásokat, mert azok jobban megőrzik a formájukat főzés közben.
Amíg a tojásokat főzöd, készítsd el a joghurtos szószt. A joghurtot keverd el egy összetört fokhagymával, egy csipet sóval, és egy evőkanál olívaolajjal.
A fokhagymát alaposan nyomd össze, hogy ne legyenek nagyobb darabok, így sima joghurtos szószt kapsz.
Amikor a tojások elkészültek, szedd ki őket a vízből, és csepegtesd le őket egy papírtörlőn.
A felesleges víz eltávolításával elkerülheted, hogy a joghurtos szósz vizes legyen.
Egy tányérra tedd a joghurtos szószt, majd helyezd rá a főtt tojásokat.
A joghurtos szósz legyen elég sűrű, hogy ne folyjon le a tojásokról.
A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, majd add hozzá a pirospaprikát. Keverd jól össze, és öntsd a pirospaprikás vajat a tojásokra.
A pirospaprikás vaj segít fokozni az étel ízét és gazdagítja a joghurtos szószt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.