Cocada lime héjjal, friss kókuszos desszert tálalva

Cocada lime héjjal

A cocada egy hagyományos brazil édesség, amelyet főleg kókuszból és cukorból készítenek. A lime hozzáadása egy friss és citrusos ízt ad az ételnek, amely új dimenzióval gazdagítja a klasszikus kókuszos ízeket. A cocada a brazil utcai étkezések egyik népszerű édessége, amit sokféle variációban készítenek, de a lime-os verzió az egyik legkedveltebb. Ez az étel tökéletes választás azoknak, akik szeretik a könnyű, mégis ínycsiklandó édességeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kókuszreszelék
150 g Cukor
100 ml Tej
50 g Vaj
1 db Friss lime héja
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat egy serpenyőben olvaszd fel közepes lángon.

    A vaj olvasztása során ügyelj, hogy ne égjen meg, és hogy finom, gazdag íze legyen.

    2

    Add hozzá a kókuszreszeléket, és keverd alaposan össze, hogy minden reszelék jól bevonódjon a vajban.

    A kókuszreszeléket rövid ideig piríthatod, hogy intenzívebb ízt kapjon.

    3

    A cukrot és a tejet add hozzá a kókuszhoz, majd keverd folyamatosan, amíg a cukor fel nem oldódik.

    A keverést folytasd folyamatosan, hogy a cukor egyenletesen oldódjon fel és ne égjen le.

    4

    Reszeld le a lime héját, és add hozzá a kókuszos masszához. Sózd meg, és keverd jól össze.

    A lime héja frissességet ad az ételnek, így ügyelj, hogy csak a zöld részt reszeld le, a fehér része keserű lehet.

    5

    Főzd a masszát alacsony lángon 10-15 percig, amíg sűrűsödni kezd, és a kókusz jól beszívja a tejet.

    Ha túl sűrű lenne, egy kis vizet is adhatsz hozzá, hogy megakadályozd a leégést.

    6

    Miután a massza kellőképpen sűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd hűlni.

    A cocada a legfinomabb, ha kicsit hűl, és a textúrák jobban összeérnek.

    7

    Tálald kis formákban vagy kanállal adagolva, és élvezd a friss lime ízét a kókuszos édességben.

    Tálalás előtt hűtsd le teljesen, hogy a desszert ne olvadjon el azonnal.