A rizst alaposan öblítsd át, majd főzd meg sós vízben, kb. 15-20 perc alatt, amíg a rizs megpuhul.
A rizs főzéséhez használt víz legyen forró, hogy a rizs ne főjön túl és ne ragadjon össze.
A csirkecombot mosd meg, és vágd félbe. Egy tálban keverd össze a hoisin szószt, szójaszószt, cukrot, apróra vágott fokhagymát és a citromlevet, majd tedd bele a csirkét. Hagyd pácolódni legalább 30 percig.
A pácolás segít abban, hogy a csirke szaftos és ízes legyen. Ha több időd van, akár 2-3 órát is hagyhatod pihenni a hűtőben.
A csirkét grillezd meg közepes lángon, kb. 5-7 percig mindkét oldalon, amíg a hús átsül és enyhén megpirul.
Grillrácson vagy serpenyőben is sütheted, de ügyelj arra, hogy ne száradjon ki a hús!
Közben készítsd elő a zöldségeket: az uborkát vágd vékony szeletekre, a koriandert és a tárkonyt pedig vágd apróra.
Az uborka friss íze és a fűszerek ínycsiklandó egyensúlyt adnak az ételnek.
A kész rizst tálald, majd a grillezett csirkét helyezd rá. A tetejére szórd a friss uborkát, koriandert és tárkonyt.
A friss zöldségek nemcsak ízesítik, hanem színesítik is a fogást.
Tálald a Cơm tấmot vietnami mártással (nước mắm) és extra citromlével.
A vietnami mártás extra ízt ad a fogásnak. Ha szeretnéd, egy kis cukrot is hozzáadhatsz, hogy édesebbé tedd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.