Cơm tấm grillezett csirkével, tálalva friss zöldségekkel és rizssel

Cơm tấm grillezett csirkével

A Cơm tấm egy tradicionális vietnami étel, amely a dél-vietnami konyhából származik. Az ételt általában grillezett csirkével, sertéshússal vagy más húsokkal tálalják, és rizs mellett fogyasztják. Az étel ízvilága különleges, hiszen a friss zöldségekkel és a vietnami mártással együtt egy igazán egyedi kombinációt alkot. A Cơm tấm nemcsak ínycsiklandó, hanem tápláló étel is, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fehér rizs
2 db Csirkecomb
2 ek. Hoisin szósz
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Cukor
3 gerezd Fokhagyma
1 ág Tárkony
1 db Friss uborka
1 ág Friss koriander
1 ek. Friss citromlé
2 ek. Vietnami mártás (nước mắm)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd át, majd főzd meg sós vízben, kb. 15-20 perc alatt, amíg a rizs megpuhul.

    A rizs főzéséhez használt víz legyen forró, hogy a rizs ne főjön túl és ne ragadjon össze.

    2

    A csirkecombot mosd meg, és vágd félbe. Egy tálban keverd össze a hoisin szószt, szójaszószt, cukrot, apróra vágott fokhagymát és a citromlevet, majd tedd bele a csirkét. Hagyd pácolódni legalább 30 percig.

    A pácolás segít abban, hogy a csirke szaftos és ízes legyen. Ha több időd van, akár 2-3 órát is hagyhatod pihenni a hűtőben.

    3

    A csirkét grillezd meg közepes lángon, kb. 5-7 percig mindkét oldalon, amíg a hús átsül és enyhén megpirul.

    Grillrácson vagy serpenyőben is sütheted, de ügyelj arra, hogy ne száradjon ki a hús!

    4

    Közben készítsd elő a zöldségeket: az uborkát vágd vékony szeletekre, a koriandert és a tárkonyt pedig vágd apróra.

    Az uborka friss íze és a fűszerek ínycsiklandó egyensúlyt adnak az ételnek.

    5

    A kész rizst tálald, majd a grillezett csirkét helyezd rá. A tetejére szórd a friss uborkát, koriandert és tárkonyt.

    A friss zöldségek nemcsak ízesítik, hanem színesítik is a fogást.

    6

    Tálald a Cơm tấmot vietnami mártással (nước mắm) és extra citromlével.

    A vietnami mártás extra ízt ad a fogásnak. Ha szeretnéd, egy kis cukrot is hozzáadhatsz, hogy édesebbé tedd.