Cơm tấm párolt hallal, friss korianderrel és lime-mal díszítve

Cơm tấm párolt hallal

A Cơm Tấm Párolt Hallal a vietnami konyha egyik híres étke, amely a friss hal, rizs és zöldségek egyszerű, mégis ínycsiklandó kombinációját kínálja. A hal gazdag, enyhén sós íze a friss korianderrel és lime-mal tálalva egy könnyed, mégis tápláló ételt eredményez. A vietnami konyha híres a friss alapanyagok használatáról, és ez az étel tökéletes példája annak, hogyan lehet egyszerű hozzávalókat ínycsiklandó módon kombinálni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Fehér hal (pl. tőkehal, ponty)
300 g Jázmin rizs
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
500 ml Hal alaplé
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Friss koriander
1 ek. Szezámmag
1 db Friss lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le, majd áztasd vízben 20-30 percig, hogy a kemikáliák eltávozzanak és a rizs könnyebben megpuhuljon.

    A rizs öblítése segít, hogy a főzés után nem lesz ragacsos, és a szemek különállóak maradnak.

    2

    A halat alaposan mosd meg, majd tedd félre. Ha nagyobb darabokban van, vágd kisebb szeletekre, hogy gyorsabban párolódjon.

    A halat érdemes a bőrén hagyni párolás közben, hogy megőrizze a textúráját és ne száradjon ki.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ha a hagymát túl pirítod, keserű ízt kaphat, ezért érdemes óvatosan bánni vele.

    4

    Add hozzá a hal alaplevet, a szójaszószt és a felaprított zöld chilit. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt és hagyd 5-7 percig főzni.

    A hal alaplé ízesíti az ételt, ezért használj friss alaplét, hogy elkerüld a konzerv alaplé ízét.

    5

    Tedd bele a halat, és párold 10-15 percig, amíg teljesen átfő. Ne főzd túl, mert a hal kiszáradhat.

    A hal könnyen szétmállhat, ezért érdemes figyelni a főzési időre, hogy omlós maradjon.

    6

    A rizst főzd meg a hal alaplében, amíg teljesen megpuhul. Ha szükséges, adj hozzá még alaplevet, hogy a rizs teljesen átpuhuljon.

    A rizst párolás közben ne keverd túl, hogy a szemek ne törjenek össze.

    7

    Amikor a hal és a rizs elkészül, tálald a rizst egy tányérra, tedd rá a halat, és szórd meg szezámmaggal, korianderrel és friss lime lével.

    A lime frissítő íze csodálatosan passzol a halhoz, és segít kiemelni az étel ízét.