Cơm tấm tojásos húspogácsával, tálalva friss korianderrel

Cơm tấm tojásos húspogácsával

A Cơm tấm Vietnámból származik, és az egyik legnépszerűbb helyi étel, amely a különböző zöldségekkel, húsokkal és tojásokkal gazdagított rizs alapú étel. A fogás hagyományosan grillezett sertéshússal készül, de sok variációval rendelkezik, mint például húspogácsákkal. Az étel gazdag ízekben, és tökéletes választás a hétvégi étkezésekhez. A tojás és a húspogácsa kombinációja finom, gazdag textúrát ad a rizshez, míg a hoisin és hal szószok friss, édes és sós jegyeket kölcsönöznek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Jázmin rizs
300 g Darálthús (sertés)
2 db Tojás
2 ek. Hoisin szósz
1 ek. Hal szósz
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 tk. Cukor
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, majd tedd fel főzni egy nagy lábasban forrásban lévő vízben. Főzd kb. 15-20 percig, amíg a rizs puha lesz, majd szűrd le és tartsd melegen.

    A rizs főzése során ügyelj arra, hogy a víz ne forrjon túl hevesen, hogy a szemek szépen megfőjenek és ne ragadjanak össze.

    2

    A darált húst tedd egy tálba, és adj hozzá finomra vágott fokhagymát, hagymát, hoisin szószt, hal szószt, cukrot, sót és borsot. Alaposan keverd össze, majd formázz belőle kisebb húspogácsákat.

    A húspogácsák formázása előtt érdemes egy kicsit a keveréket pihentetni, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olajat, majd süsd a húspogácsákat mindkét oldalán aranybarnára. Ezután tedd félre őket.

    A serpenyőben való sütésnél ügyelj arra, hogy a hőmérséklet közepes legyen, így a pogácsák nem égnek meg kívülről, de szépen megpirulnak.

    4

    Készítsd el a tojásokat. Egy serpenyőben süsd a tojásokat tükörtojás formában. Miután elkészültek, tedd félre őket.

    A tojásokat ne süsd túl, hogy a sárgája még folyós maradjon, így gazdagabbá teszi az ételt.

    5

    Tálald a rizst egy tányéron, helyezd rá a húspogácsákat, majd tedd a tükörtojást a tetejére. A tetejére szórhatsz egy kis friss koriandert vagy a maradék sült hagymát, ha szeretnéd.

    A koriander friss íze remekül passzol a fogáshoz, de ha nem szereted, más fűszerekkel is tálalhatod.