A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, majd tedd fel főzni egy nagy lábasban forrásban lévő vízben. Főzd kb. 15-20 percig, amíg a rizs puha lesz, majd szűrd le és tartsd melegen.
A rizs főzése során ügyelj arra, hogy a víz ne forrjon túl hevesen, hogy a szemek szépen megfőjenek és ne ragadjanak össze.
A darált húst tedd egy tálba, és adj hozzá finomra vágott fokhagymát, hagymát, hoisin szószt, hal szószt, cukrot, sót és borsot. Alaposan keverd össze, majd formázz belőle kisebb húspogácsákat.
A húspogácsák formázása előtt érdemes egy kicsit a keveréket pihentetni, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Egy serpenyőben hevíts olajat, majd süsd a húspogácsákat mindkét oldalán aranybarnára. Ezután tedd félre őket.
A serpenyőben való sütésnél ügyelj arra, hogy a hőmérséklet közepes legyen, így a pogácsák nem égnek meg kívülről, de szépen megpirulnak.
Készítsd el a tojásokat. Egy serpenyőben süsd a tojásokat tükörtojás formában. Miután elkészültek, tedd félre őket.
A tojásokat ne süsd túl, hogy a sárgája még folyós maradjon, így gazdagabbá teszi az ételt.
Tálald a rizst egy tányéron, helyezd rá a húspogácsákat, majd tedd a tükörtojást a tetejére. A tetejére szórhatsz egy kis friss koriandert vagy a maradék sült hagymát, ha szeretnéd.
A koriander friss íze remekül passzol a fogáshoz, de ha nem szereted, más fűszerekkel is tálalhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.