Egy közepes lábosban olvaszd meg a cukrot közepes hőfokon, amíg aranybarna karamellé válik.
Ne keverd a cukrot, amíg nem kezd olvadni, mert kristályosodhat. Csak akkor keverd, ha már részben megolvadt.
Add hozzá a vajat, és keverd, amíg teljesen felolvad.
A vajat lassan olvaszd fel, hogy ne égjen meg.
Öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, majd keverd folyamatosan, amíg a karamell teljesen feloldódik.
A tej és a tejszín hozzáadásakor a karamell megkeményedhet, de folyamatos keveréssel újra fel fog oldódni.
Adj hozzá egy csipet sót és a vanília kivonatot, majd hagyd kicsit hűlni.
A só kiemeli a karamell édes ízét.
Egy külön tálban verd fel a tojássárgájákat, majd fokozatosan adj hozzá egy kevés meleg karamellás tejet, hogy temperáld a tojásokat.
A temperálás megakadályozza, hogy a tojássárgája kicsapódjon.
A temperált tojásos keveréket öntsd vissza a lábosba, és alacsony hőfokon kevergesd folyamatosan, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).
Ne forrald fel a krémet, mert kicsapódhat.
Hagyd teljesen kihűlni, majd öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint, amíg krémes állagot nem kapsz.
Fontos, hogy a keverék teljesen kihűljön, mielőtt a fagylaltgépbe kerül. Ellenkező esetben a fagylaltgép nem fog megfelelően működni, és a fagylalt nem lesz elég krémes.
Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.
A rendszeres keverés segít, hogy a fagylalt krémes maradjon.
Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, majd keverd hozzá a kókuszolajat, hogy sima és folyós bevonatot kapj.
A kókuszolaj segít, hogy a csokoládé könnyebben dermedjen és szép fényes legyen.
Minden ostyatölcsér belsejét vékonyan kend ki az olvasztott csokoládéval, majd tedd a hűtőbe pár percre, hogy megdermedjen.
A csokoládé bevonat segít megakadályozni, hogy a tölcsér átázzon.
Töltsd meg a tölcséreket a sós karamell fagylalttal, és simítsd el a tetejét.
Használhatsz habzsákot is a tölcsérek megtöltéséhez.
A tetejét csorgasd meg karamellszósszal, majd szórd meg pirított manduladarabokkal.
A karamellszószt házilag is elkészítheted, vagy boltit is használhatsz.
Helyezd vissza a megtöltött tölcséreket a fagyasztóba további 30 percre, hogy minden jól összeálljon.
A fagyasztóban való pihentetés segít, hogy a karamell és a fagylalt megfelelően összeérjen, és ne folyjon szét tálaláskor.
Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy az ízek jobban kibontakozzanak.
Ne hagyd túl sokáig szobahőmérsékleten, mert a fagylalt megolvad. 5-10 perc elegendő.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.