Cornetto Salted Caramel fagylalt ropogós tölcsérben, karamell és manduladarabokkal tálalva

Cornetto Salted Caramel

A Cornetto Salted Caramel fagylalt a klasszikus karamellás desszertek egy prémium változata, amely az édes és sós ízek tökéletes egyensúlyát hozza el. A ropogós csokoládéba mártott tölcsér és a lágy karamell fagylalt minden falatnál újabb ízélményt nyújt. Ha szereted a karamell gazdag ízét és a tölcséres fagylaltokat, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 ml Tejszín
200 ml Tej
100 g Kristálycukor
50 g Vaj
2 csipet
5 ml Vanília kivonat
3 db Tojássárgája
100 g Étcsokoládé
20 ml Kókuszolaj
6 db Ostyatölcsér
80 g Karamellszósz
50 g Pirított mandula

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban olvaszd meg a cukrot közepes hőfokon, amíg aranybarna karamellé válik.

    Ne keverd a cukrot, amíg nem kezd olvadni, mert kristályosodhat. Csak akkor keverd, ha már részben megolvadt.

    2

    Add hozzá a vajat, és keverd, amíg teljesen felolvad.

    A vajat lassan olvaszd fel, hogy ne égjen meg.

    3

    Öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, majd keverd folyamatosan, amíg a karamell teljesen feloldódik.

    A tej és a tejszín hozzáadásakor a karamell megkeményedhet, de folyamatos keveréssel újra fel fog oldódni.

    4

    Adj hozzá egy csipet sót és a vanília kivonatot, majd hagyd kicsit hűlni.

    A só kiemeli a karamell édes ízét.

    5

    Egy külön tálban verd fel a tojássárgájákat, majd fokozatosan adj hozzá egy kevés meleg karamellás tejet, hogy temperáld a tojásokat.

    A temperálás megakadályozza, hogy a tojássárgája kicsapódjon.

    6

    A temperált tojásos keveréket öntsd vissza a lábosba, és alacsony hőfokon kevergesd folyamatosan, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).

    Ne forrald fel a krémet, mert kicsapódhat.

    7

    Hagyd teljesen kihűlni, majd öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint, amíg krémes állagot nem kapsz.

    Fontos, hogy a keverék teljesen kihűljön, mielőtt a fagylaltgépbe kerül. Ellenkező esetben a fagylaltgép nem fog megfelelően működni, és a fagylalt nem lesz elég krémes.

    8

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.

    A rendszeres keverés segít, hogy a fagylalt krémes maradjon.

    9

    Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, majd keverd hozzá a kókuszolajat, hogy sima és folyós bevonatot kapj.

    A kókuszolaj segít, hogy a csokoládé könnyebben dermedjen és szép fényes legyen.

    10

    Minden ostyatölcsér belsejét vékonyan kend ki az olvasztott csokoládéval, majd tedd a hűtőbe pár percre, hogy megdermedjen.

    A csokoládé bevonat segít megakadályozni, hogy a tölcsér átázzon.

    11

    Töltsd meg a tölcséreket a sós karamell fagylalttal, és simítsd el a tetejét.

    Használhatsz habzsákot is a tölcsérek megtöltéséhez.

    12

    A tetejét csorgasd meg karamellszósszal, majd szórd meg pirított manduladarabokkal.

    A karamellszószt házilag is elkészítheted, vagy boltit is használhatsz.

    13

    Helyezd vissza a megtöltött tölcséreket a fagyasztóba további 30 percre, hogy minden jól összeálljon.

    A fagyasztóban való pihentetés segít, hogy a karamell és a fagylalt megfelelően összeérjen, és ne folyjon szét tálaláskor.

    14

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy az ízek jobban kibontakozzanak.

    Ne hagyd túl sokáig szobahőmérsékleten, mert a fagylalt megolvad. 5-10 perc elegendő.