Gluténmentes Cornish pasty frissen sütve, aranybarna tésztával

Cornish pasty gluténmentes változatban

A Cornish pasty az angol konyha egyik legismertebb étke, amely eredetileg a Cornwalle-i bányászok étkezése volt. A tészta egy tökéletes szigetelést biztosított a nehéz munka közben, miközben a töltelék tápláló és finom volt. A gluténmentes változatát azért alkották meg, hogy mindenki élvezhesse ezt az ínycsiklandó ételt. A gluténmentes tészta éppen olyan omlós és finom, mint a hagyományos, így bárki számára tökéletes étkezést kínál. Ha szeretnéd még ínycsiklandóbbá tenni, próbálj hozzáadni egy kevés rozmaringot vagy kakukkfüvet a töltelékhez.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Gluténmentes liszt
1 tk. Xantán gumó
150 g Vaj
100 ml Hideg víz
1 tk.
2 db Burgonya
1 db Hagyma
300 g Marhahús
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gluténmentes lisztet és a xantán gumót keverd össze egy tálban. Add hozzá a hideg, felkockázott vajat, és ujjbegyeiddel dolgozd össze, amíg morzsás állagú lesz.

    A hideg vaj segít abban, hogy a tészta omlós legyen. Ne hagyd sokáig szobahőmérsékleten, hogy ne olvadjon meg.

    2

    Adj hozzá annyi hideg vizet, hogy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapj. A tésztát gyúrd össze, és csomagold fóliába, majd tedd a hűtőbe 30 percre pihenni.

    A pihentetés segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.

    3

    Közben készítsd elő a tölteléket: a burgonyát és a hagymát vágd apró kockákra. A marhahúst is aprítsd fel kis darabokra.

    Próbálj egyenlő méretű kockákat vágni, hogy minden falat egyenletesen átsüljön.

    4

    Egy serpenyőben pirítsd meg a húst, majd add hozzá a hagymát és a burgonyát. Sózd, borsozd, és párold a hozzávalókat, amíg a burgonya megpuhul.

    Ha túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kevés vizet, hogy ne égjen le a hús.

    5

    A pihentetett tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra, majd vágj belőle kerek formákat.

    Használhatsz egy nagyobb poharat is a tészta kiszaggatásához.

    6

    Helyezd a tésztakorongok közepére a tölteléket, majd hajtsd össze a tésztát, és a széleket nyomd össze alaposan, hogy jól záródjon.

    Ha szükséges, egy kis vízzel nedvesítheted a tésztát a szélek összenyomásához, hogy biztosan lezáródjon.

    7

    Kenj meg minden pastyt felvert tojással, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tojáskenés szép, fényes színt ad a tésztának sütés közben.

    8

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg a tészta aranybarnára sül.

    Ha túl gyorsan barnul a tészta, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy a belseje is jól átsüljön.