Cornish pasty mexikói stílusban, friss korianderrel és lime levével tálalva

Cornish Pasty mexikói stílusban

A Cornish pasty egy hagyományos brit étel, amelyet eredetileg a cornwalli bányászok készítettek. A mexikói stílusú változat fűszeres, húsos tölteléket kap, és a tortillákhoz hasonlóan a gazdag ízeket fűszerekkel és friss zöldségekkel gazdagítják. Ez a változat tökéletes választás egy különleges étkezéshez vagy akár ünnepi alkalmakkor.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Hús (marha vagy sertés)
1 csomag Fagyasztott leveles tészta
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
2 db Paradicsom
1 db Csili
1 ek. Koriander
0.5 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
1 db Lime lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A húst darabold fel apró kockákra, és a hagymát, fokhagymát, paprikát és paradicsomot is aprítsd fel.

    A hús apróra vágása segít abban, hogy a töltelék egyenletesen süljön, és a hús ne maradjon nyers.

    2

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát és paprikát. Pirítsd őket 2-3 percig.

    A hagyma és fokhagyma pirítása kiemeli az ízeket, így érdemes figyelni, hogy ne égjenek meg.

    3

    Add hozzá a húst, és pirítsd 5-7 percig, amíg a hús jól megpirul. Ezután add hozzá a paradicsomot, csilit, köményt, sót és borsot. Keverd jól össze.

    A csili mennyiségét ízlés szerint állíthatod, ha nem szereted a túl csípős ételt, kevesebb chilit használj.

    4

    Főzd a tölteléket 10 percig, amíg a paradicsom levet enged és az ízek összeérnek. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy ne legyen túl száraz.

    A húsnak teljesen át kell főnie, és a paradicsomot is puhára kell főzni, hogy az ízek jól összeérjenek.

    5

    Tedd félre a tölteléket, és hagyd kihűlni. Közben készítsd elő a tésztát: a fagyasztott leveles tésztát nyújtsd ki és vágd négyzetekre.

    A tészta nyújtásakor ügyelj arra, hogy ne legyen túl vékony, mert akkor könnyen elszakadhat a sütés közben.

    6

    A kihűlt tölteléket oszd el a tészták közepén, majd hajtsd félbe őket, és jól zárd le a széleket, hogy a töltelék ne folyjon ki.

    A tészta széleinek jól meg kell lenniük nyomva, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.

    7

    A tésztákat helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 180°C-on 20-25 percig, amíg szép aranybarna színt kapnak.

    A sütési idő alatt figyelj arra, hogy a tészta egyenletesen süljön meg, és ne égjen meg.

    8

    Tálald a kész Cornish pasty-t friss korianderrel és lime levével, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    A lime frissítő hatást ad, és kiemeli az étel fűszeres ízét.