Cornish pasty pikáns szósszal tálalva, ropogós tésztával

Cornish pasty pikáns szósszal

A Cornish pasty az angol konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étke, amely a Cornwall régióból származik. A hagyományos pasty-ban a hús, zöldségek és fűszerek gazdag tölteléke található, mindez egy omlós leveles tésztában. A pikáns szósszal való tálalás egy modern csavar, amely fokozza az étel ízét és különlegesebbé teszi. A Cornwallban a pasty-t a bányászok vitték magukkal étkezésükhöz, mivel könnyen hordozható, tartalmas étel volt, amelyet kézzel lehetett enni. Tipp: a Cornish pasty tálalásakor egy kis salátát is kínálhatsz mellé, hogy frissítse az ételt.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra 10 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Lisztes tészta
250 g Marhahús (darálva)
1 db Sárgarépa
1 db Krumpli
1 db Hagyma
1 gerezd Fokhagyma
3 ek. Pikáns szósz (tomatós alap)
1 db Tojás (kenéshez)
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tészta elkészítéséhez a lisztet, egy csipet sót és hideg vizet gyúrd össze, majd pihentesd a tésztát legalább 30 percig. Ha nem szeretnél házi tésztát készíteni, bolti leveles tészta is használható.

    A tésztát pihentesd hűtőben, így könnyebb lesz vele dolgozni.

    2

    A töltelékhez a marhahúst pirítsd meg olajon közepes lángon, majd add hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd tovább 2-3 percig, amíg üvegesednek.

    A hús pirításakor kevergesd folyamatosan, hogy minden oldalát egyenletesen süsd meg.

    3

    Tedd hozzá a felkockázott sárgarépát és krumplit, majd keverd jól össze. Sózd, borsozd, és adj hozzá egy kevés pikáns szószt (tomatós alapú). Főzd további 5-7 percig, amíg a zöldségek kicsit megpuhulnak.

    A zöldségeket ne főzd túl, mert még sütés közben is főni fognak.

    4

    A pihentetett tésztát oszd 4 egyenlő részre, majd nyújtsd ki mindegyiket kör alakúra. Tedd a tölteléket a tészták közepére, majd hajtsd össze és nyomkodd le a széleit, hogy biztosan záródjon.

    A tésztát könnyedén fel lehet tekerni is, ha úgy jobban tetszik.

    5

    A tésztákat egy sütőpapíros tepsibe helyezd, és a tetejüket kend meg egy felvert tojással. Tedd előmelegített 200°C-os sütőbe, és süsd 25-30 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A tojás felhordása után a pirospozitív hatás segíti a szélek ropogósra sülését!

    6

    Tálald a forró Cornish pastyt a pikáns szósszal, amit a töltelékhez adtál. A szószban érdemes egy kis csípőset is adni, hogy még intenzívebb íze legyen.

    Az ételt köretként is tálalhatod, például salátával vagy főtt rizs mellett.