Cornish pasty sajttal és hagymával, gazdag marhahússal és ropogós tésztával

Cornish pasty sajttal és hagymával

A Cornish pasty eredetileg Anglia Cornwall régiójából származik, és tradicionálisan marhahúsos töltelékkel készült. A tészta egyforma méretű, és egyben könnyen fogyasztható étkezés volt a munkások számára. Az étel a vidéki élet egyszerű, de gazdag ízvilágát tükrözi. A sajttal és hagymával készült változat különleges ízt ad a pastynak, miközben a ropogós tészta és a szaftos töltelék összeolvadva adja az igazi Cornish pasty élményt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Húsos pite tészta
150 g Sajt (pl. Cheddar)
1 db Vöröshagyma
1 db Sárgarépa
200 g Marhahús
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Petrezselyem
2 ek. Olaj
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A pite tésztát nyújtsd ki, és vágj belőle 4 egyenlő darabot. Tedd félre, hogy ne száradjon ki.

    Használj lisztezett felületet, hogy a tészta ne ragadjon.

    2

    A hagymát és sárgarépát apróra vágd, majd a marhahúst is kockázd fel. A hagymát és a sárgarépát pirítsd meg egy serpenyőben egy evőkanál olajon, amíg megpuhulnak.

    Ha a sárgarépát előre megfőzöd, még finomabb lesz a töltelék, de a friss verzió is megfelelő.

    3

    A pirított hagymához és sárgarépához add hozzá a felkockázott marhahúst, és pirítsd tovább, amíg a hús átsül. Sózd, borsozd, majd adj hozzá apróra vágott petrezselymet.

    A húsnak teljesen át kell sülni, hogy a pasty belseje ne maradjon nyers.

    4

    A tésztát töltsd meg a hússal, sajttal, és hajtsd össze. A széleket jól nyomd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.

    Ha a széleket felvered tojással, még szebb, fényesebb lesz a tészta.

    5

    A pasty-t tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 200°C-os előmelegített sütőben 30-35 percig, amíg a tészta aranybarna lesz.

    A sütési idő eltérhet a sütő típusától függően, ezért figyeld a pasty-t, hogy ne égjen meg.

    6

    Tálald a pasty-t frissen, esetleg egy kis salátával vagy mártogatóssal.

    A Cornish pasty önálló étel, de friss petrezselyemmel díszítve és friss zöldségekkel kínálva még ínycsiklandóbb.