A pite tésztát nyújtsd ki, és vágj belőle 4 egyenlő darabot. Tedd félre, hogy ne száradjon ki.
Használj lisztezett felületet, hogy a tészta ne ragadjon.
A hagymát és sárgarépát apróra vágd, majd a marhahúst is kockázd fel. A hagymát és a sárgarépát pirítsd meg egy serpenyőben egy evőkanál olajon, amíg megpuhulnak.
Ha a sárgarépát előre megfőzöd, még finomabb lesz a töltelék, de a friss verzió is megfelelő.
A pirított hagymához és sárgarépához add hozzá a felkockázott marhahúst, és pirítsd tovább, amíg a hús átsül. Sózd, borsozd, majd adj hozzá apróra vágott petrezselymet.
A húsnak teljesen át kell sülni, hogy a pasty belseje ne maradjon nyers.
A tésztát töltsd meg a hússal, sajttal, és hajtsd össze. A széleket jól nyomd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
Ha a széleket felvered tojással, még szebb, fényesebb lesz a tészta.
A pasty-t tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 200°C-os előmelegített sütőben 30-35 percig, amíg a tészta aranybarna lesz.
A sütési idő eltérhet a sütő típusától függően, ezért figyeld a pasty-t, hogy ne égjen meg.
Tálald a pasty-t frissen, esetleg egy kis salátával vagy mártogatóssal.
A Cornish pasty önálló étel, de friss petrezselyemmel díszítve és friss zöldségekkel kínálva még ínycsiklandóbb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.