Coucou paradicsomszósszal tálalva

Coucou paradicsomszósszal

A Coucou paradicsomszósszal egy klasszikus francia étel, amely a csirke és a paradicsomszósz tökéletes kombinációját képviseli. A csirke édes, fűszeres ízét a friss paradicsom és a gazdag fűszerek teszik teljessé. Ez az étel a francia konyha egy egyszerű, de mégis elegáns étkezése, amely gyorsan elkészíthető, és bármilyen étkezéshez tökéletes választás.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Coucou (csirke)
500 g Paradicsom
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Bazsalikom
1 tk. Oregano
1 db Piros paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkét (coucou) tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra.

    A csirke darabokra vágásakor ügyelj, hogy a szeletek egyenletesek legyenek, hogy könnyen megsüljenek.

    2

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, majd pirítsd meg egy serpenyőben olívaolajon.

    A hagyma ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Pirítsd üvegesre.

    3

    A paradicsomot vágd kockákra, és add a pirított hagymához.

    A paradicsomot hámozhatod is, de a héjával is felhasználhatod.

    4

    Add hozzá a bazsalikomot, oregano-t, sót, borsot, és főzd a paradicsomszószt 15 percig alacsony lángon, amíg sűrűsödni kezd.

    Ha túl sűrű a szósz, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.

    5

    A csirke darabokat pirítsd meg egy serpenyőben, amíg minden oldaluk aranybarna lesz.

    A csirke belső része ne legyen nyers, így gondoskodj a megfelelő átsülésről.

    6

    Miután a csirke megpirult, öntsd a paradicsomszószt a csirkére, és főzd együtt 10-15 percig.

    A paradicsomszószban lévő fűszerek teljesen átvonják a csirkét, így finom, gazdag ízt ad a fogásnak.

    7

    Tálald a coucou-t a paradicsomszósszal együtt, és szórd meg friss bazsalikommal.

    A friss bazsalikom ad egy kis frissességet és ízesíti a végén az ételt.