A csirkét (coucou) tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra.
A csirke darabokra vágásakor ügyelj, hogy a szeletek egyenletesek legyenek, hogy könnyen megsüljenek.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, majd pirítsd meg egy serpenyőben olívaolajon.
A hagyma ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Pirítsd üvegesre.
A paradicsomot vágd kockákra, és add a pirított hagymához.
A paradicsomot hámozhatod is, de a héjával is felhasználhatod.
Add hozzá a bazsalikomot, oregano-t, sót, borsot, és főzd a paradicsomszószt 15 percig alacsony lángon, amíg sűrűsödni kezd.
Ha túl sűrű a szósz, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.
A csirke darabokat pirítsd meg egy serpenyőben, amíg minden oldaluk aranybarna lesz.
A csirke belső része ne legyen nyers, így gondoskodj a megfelelő átsülésről.
Miután a csirke megpirult, öntsd a paradicsomszószt a csirkére, és főzd együtt 10-15 percig.
A paradicsomszószban lévő fűszerek teljesen átvonják a csirkét, így finom, gazdag ízt ad a fogásnak.
Tálald a coucou-t a paradicsomszósszal együtt, és szórd meg friss bazsalikommal.
A friss bazsalikom ad egy kis frissességet és ízesíti a végén az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.