Coxinha Catupiry-vel aranybarnára sült falatok, ropogós külsővel, sajt- és csirkehústöltelékkel

Coxinha Catupiry-vel

A Coxinha egy klasszikus brazil étel, melynek története a 19. századra nyúlik vissza, és azóta számos variációja ismert. Az eredeti töltelék csirkehúsból készült, a tészta pedig egy sima, puha állagú masszából állt. A Catupiry sajt hozzáadásával a töltelék még krémesebb és ínycsiklandóbb lett. Ezt az ételt gyakran készítik ünnepi alkalmakkor, de utcai árusok is kínálják az embereknek a nap bármely szakaszában. Ha otthon készíted, próbálj meg jó minőségű Catupiry sajtot használni, hogy az étel teljes ízélményt nyújtson. Tálaláskor friss, ropogós salátával is kombinálhatod, hogy még ízletesebbé tedd!

Előkészület 40 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 1 óra
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Csirkehús
50 g Vaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
250 ml Tej
300 g Liszt
2 db Tojás
150 g Panírozó morzsa
200 g Catupiry sajt
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst főzd meg sós vízben, majd szűrd le és vágd kis darabokra. Egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg üvegesednek.

    A hagyma pirításával mélyebb ízeket adunk a tölteléknek, de ne hagyd őket égni!

    2

    Add hozzá a csirkehúst, a sót, borsot, és pirítsd még pár percig. Ekkor keverd hozzá a Catupiry sajtot, és hagyd, hogy a sajt teljesen elolvadjon.

    Ha a töltelék túl száraz, adj hozzá egy kis tejet, hogy krémesebb legyen!

    3

    Egy lábasban, kis lángon, olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a lisztet. Folyamatosan kevergetve pirítsd, amíg a liszt aranybarna színt nem kap.

    Fontos, hogy ne égessük meg a lisztet, különben keserű lesz a tésztánk.

    4

    Lassan add hozzá a tejet, folyamatosan kevergetve, hogy sima masszát kapj. Sóval és borssal ízesítsd. Add hozzá a csirkehúsos tölteléket, majd hagyd kihűlni.

    A massza akkor jó, ha nem ragad a kezedhez, és könnyen formázható.

    5

    A kihűlt masszából formázz kisebb golyókat, majd a kezeddel nyújtsd ki őket egyenletes korongokká. A közepükbe tegyél egy kis adag tölteléket, és formázz belőle kicsi kúp alakú falatkákat.

    A formázás során ügyelj arra, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.

    6

    A kúpokat először verd fel a tojásokat, majd hempergesd meg a panírmorzsában.

    A panírozás során ügyelj arra, hogy a morzsa mindenhol jól tapadjon a Coxinhákra!

    7

    Forró olajban süsd ki a Coxinhákat, amíg aranybarnára sülnek. Tálalás előtt papírtörlőn csepegtesd le őket, hogy a felesleges olajat felitassa.

    A megfelelő olajhőmérséklet 180°C. Ha túl hideg az olaj, a Coxinha nem sül ropogósra!